Diverse

DIVERSE | Cum te poate îngrăşa somnul

Ştim cu toţii cât este de important somnul pentru sănătatea noastră. Ai grijă însă să îţi formezi o rutină corectă de somn, căci în caz contrar ai putea să ai surprize neplăcute şi să te îngraşi. Vezi care sunt greşelile pe care nu trebuie să le faci!

Dormi puţin în timpul săptămânii, mult în weekend

Mai multe studii au arătat că persoanele care nu au un somn regulat asimilează mai multe calorii decât persoanele care obişnuiesc să doarmă după program. Somnul are o influenţă importantă şi asupra hormonilor care reglează foamea.
Aşadar, dacă eşti genul de persoană care abia aşteaptă weekendul ca să doarmă cât mai mult, iar în timpul săptămânii doar foarte puţin, este total greşit. În acest timp, organismul tău nu face decât să stocheze calorii. Astfel, în loc să slăbeşti te trezeşti cu kilograme în plus.
Mănânci dulciuri înainte să mergi la somn
Îţi spui că o mică îngheţată sau o bomboană înainte de culcare nu are ce rău să îţi facă, de aceea faci acest lucru seară de seară. Ei bine, caloriile se adună, iar kilogramele nedorite se depun, fără ca tu să îţi dai seama.
Ca să renunţi mai uşor la acest obicei nesănătos, fii sigură că pe timpul zilei mânânci la fiecare trei ore: 3 mese principale, la care adaugi două gustări. Astfel, nu ţi se va mai face foame înainte să mergi la culcare.
Nu ai somn de calitate
Mergi la culcare la o oră rezonabilă, dar te trezeşti de mai multe ori pe timpul nopţii? Ei bine, acest lucru poate să îţi afecteze dieta. Aceste întreruperi de somn nu numai că te vor tenta să dai o tură şi pe la frigider, dar pot favoriza depozitarea grăsimilor.
Acest lucru este în strânsă legătură cu faptul că, din cauza somnului înterupt, te poţi simţi stresat şi anxioas, ceea ce la multe femei se traduce printr-o „acumulare” de grăsimi.
Aşadar, ca să scapi de obiceiul trezitului pe timpul nopţii, creează-ţi un dormitor reconfortant. Închide laptopul, calculatorul şi televizorul cu cel puţin 20 de minute înainte să te culci. De asemenea, păstrează o temperatură confortabilă în să nu îţi fie nici prea frig, dar nici prea cald.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page