Diverse

DIVERSE | Ce afecțiuni poți trata cu suc de lămâie

Lămâia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sănătate. Bogată în vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidrați și zaharuri, zeama de lămâie este eficientă în tratatea mai multor afecțiuni. Iată ce poți trata cu ajutorul lămâii!

Tratează constipația

Lămâia conține pectine, un tip de fibre care formează un gel intestinal ce ușurează mișcările peristaltice. Astfel, sucul de lămâie contribuie prevenirea costipației și la o mai bună digestie a alimentelor prăjite, deoarece acizii acestuia topesc grăsimile.

Așadar, ori de câte ori iei o masă bogat în grăsimi asigură-te că bei și un pahar cu suc de lămâie.

În plus, sucul și pulpa de lămâie sunt descompuse în organism pentru fabricarea carbonatului de potasiu care are rolul de a diminua acidul din stomac.

Reumatism

În cazul crizelor de reumatism, bea zilnic un cocteil sănătos realizat din zeamă de lămâie și suc de morcov (o lămâie și un morcov).

Arsuri ușoare

Dacă ai suferit o arsură ușoară, o poți trata natural cu zeamă de lămâie, pentru a atenua durerea și grăbi cicatrizarea locului. Pentru aceasta, ține zona respectivă sub apă rece timp de 10-15 minute, după care aplică pe locul afectat zeamă de lămâie diluată în apă (3 lămâi stoarse și puțină apă rece).

Dureri de gât

Stoarce o lămâie într-o cană cu apă caldă și adaugă o lingură de miere. Bea acest amestec în fiecare seară, înainte de a te culca, până când vei observa o ameliorare a stării de sănătate. De asemenea, poți pune comprese cu zeamă de lămâie în jurul gâtului.

Reduce tensiunea arterială

Potasiul din compoziția lămâii ajută la reglarea fluidelor din organism, în timp ce magneziul relaxează arterele, iar flavonoidele mențin sănătatea vaselor de sânge.

Datorită acestor proprietăți, sucul de lămâie are un rol important în protejarea inimii, reglând tensiunea arterială în cazul persoanelor hipertensive.

Atenuează durerile dentare

Tamponarea dinților cu comprese înmuitate în suc de lămâie contribuie la atenuarea durerilor dentare. De asemenea, masajul cu suc de lămâie oprește sângerarea gingiilor și elimină mirosul neplăcut al acestora.

Astfel, eviți riscul de a suferi de afecțiuni mai grave, precum parodontoză, o boală gingivală care afectează dintele direct de la rădăcină.

Sughiț

O lingură de lămâie pusă pe limbă combate sughițul cât ai bate din palme.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page