Diverse

DIVERSE | Aloe vera face minuni pentru piele

De la boli de piele și până la scăderea colesterolului, aloe vera și-a dovedit eficiența, fiind folosită cu încredere încă de acum 6.000 de ani.

În medicina tradiţională a diferitelor popoare, aloe vera este apreciată pentru proprietăţile ei hipoglicemiante şi anticolesterol, dar şi pentru calmarea problemelor gastrointestinale şi ca remediu anticonstipaţie.

În plus, este eficace contra oboselii, infecţiilor şi candidozei.
În uz extern, e folosită de mii de ani împotriva diverselor afecţiuni ale pielii – acnee, eczeme, psoriazis, arsuri, furuncule – şi pentru a calma durerile articulare şi musculare.

Ce compoziţie are aloe vera

Planta este bogată în mono- şi polizaharide, în aminoacizi esenţiali, în vitaminele A, vitamine din grupul B, în minerale (calciu, cupru, crom fier, mangan, magneziu), în uleiuri volatine și enzime.

Este apreciată pentru proprietăţile nutritive: 80 din cei 200 de compuşi care o alcătuiesc sunt extrem de importanţi pentru sănătate. Prezenţa substanţei nutritive numită colină permite ținerea sub control a colesterolului, buna funcţionare a ficatului şi participă la procesul de memorare.

Gelul de aloe vera ameliorează starea tegumentelor mature, căci stimulează producţia de colagen. Hidratant şi emolient, calmează pielea iritată, arsă superficial sau foarte uscată.

Cum foloseşti planta aloe vera

În scop terapeutic, aloe vera se poate folosi sub formă de gel, suc, capsule, loţiuni sau creme. Sub formă de gel, aloe vera trebuie aplicată în strat subţire, direct pe piele.

Sucul plantei poate fi consumat zilnic, în perioada recomandată de specialist, în doză maximă de 50 ml. Sub formă de capsule, se recomandă 200-300 g pe zi.

Atenţie! Evită expunerea la soare după ce ai aplicat gel.

Ce mai poate trata aloe vera

Cele mai recente cercetări în domeniu se referă la efectul aloe vera în tratamentul diabetului şi constipaţiei cronice. Rezultatele sunt pozitive în toate cazurile. S-a mai demonstrat că un produs conţinând 0,5 % extras de plantă a fost foarte eficace în tratamentul leziunilor produse de herpesul genital.

BULINĂ: Studiile clinice demonstrează eficacitatea aloei vera în tratamentul anumitor afecţiuni ale pielii și în tulburările gastrointestinale.

Știai că…
…în 1935, un grup de doctori americani au recurs la tratament cu aloe vera contra arsurilor produse de expunerea la razele X.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page