Diverse

DIVERSE | Alimente care reduc riscul de cancer la colon

E demonstrat că unele alimentele, cum sunt carnea procesată, cresc semnificativ riscul de a dezvolta cancer de colon. Automat, ne punem întrebarea care sunt acele alimente care ne protejează de această boală. Haideți să le analizăm pe unele cele mai eficiente luptătoare împotriva acestei maladii. 

Tofu și alte substitute ale cărnii

Consumul constant de carne, mai ales de carne roșie procesată crește semnificativ riscul de a dezvolta cancer de colon. De fapt, simplul fapt că mănânci carne în fiecare zi e un factor de risc în sine. Dacă nu vrei să faci cancer la colon, înlouiește carnea cu alimente foarte gustoase, cum sunt cele din soia – tofu și alte produse care imită aspectul, textura și gustul cărnii. Mai reține și că acestea sunt mult mai ieftine decât carnea.

Usturoiul

E clar că nu e cea mai bună opțiune pentru o întâlnire cu iubi, dar reține faptul că dacă mănânci usturoi în mod constant, corpul tău va elibera substanțe antibacteriene care vor ajuta celulele tale sănătoase și le va inhiba pe eventualele străine. Adaugă usturoi în orice mîncare pe care o cosumi zilnic – în sosul de spaghetti, în supă sau în orice altceva. Dacă usturoiul nu e pe gustul tău, înlouiește-l cu ceapa verde sau ceapa uscată, roșie sau albă, care au beneficii identice.

Citește mai multe pe această temă AICI

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page