DIVERSE | Alimente care îți distrug pielea

Consumul anumitor alimente contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii, părului şi unghiilor. O dietă bogată în fitonutrienţi poate stimula producţia de colagen, reduce inflamaţiile şi aduce beneficii circulaţiei sângelui.

Sarea consumată în exces favorizează apariția cearcănelor, în timp ce alcoolul deshidratează și conferă un aspect tern tenului. Aşadar, dacă vrei ca pielea ta să fie catifelată şi elastică, îți prezentăm câteva dintre obiceiurile alimentele la care ar trebui să renunți!

Carbohidrații

Pâinea, dulciurile, pastele, băuturile carbogazoase sau așa-zisele sucuri naturale favorizează apariția acneei și agravează afecțiunea deja existentă. Aceste alimente cresc nivelul zahărului din sânge și încurajează hormonii să producă sebum în exces, care blochează în cele din urmă porii tenului.

Astfel, dacă ești un fan al carbohidraților, înlocuiește-i rapid cu proteine, legume și cereale integrale, adică alimente cu un conținut minim de zahăr.

Sarea în exces

Consumul de sare în exces este responsabil de apariția cearcănelor și a pungilor inestetice de sub ochi. Astfel, sarea provoacă inflamarea țesuturilor și tenul capătă un aspect obosit.

În plus, s-a dovedit că sarea iodată, consumată în cantități mari, favorizează apariția acneei. Încercați să consumați alimente bogate în potasiu și să diminuați consumul de sare.

Alcoolul

Alcoolul, consumat cu moderație, poate fi benefic sănătății, însă consumul exagerat deshidratează pielea și favorizează apariția ridurilor în timp ce tenul capătă o culoare palidă, lipsită de strălucire.

De asemenea, alcoolul privează organismul de vitamina A, un nutrient esențial pentru refacerea pielii, și accentuează afecțiuni precum psoriazisul, eczemele, acneea sau rozaceea facială.

Lactate în exces

La fel ca și alcoolul, prea multe produse lactate pot dăuna tenului. Astfel, studiile arată că laptele favorizează apariția coșurilor și a punctelor negre în cazul persoanelor predispuse la acnee.

Cafeaua

Consumul a 2-3 cești de cafea pe zi deshidratează și stimulează organismul să producă mai mult cortizol, hormonul stresului. Cortizolul în exces dăunează pielii, accelerează procesul de îmbătrânire a tenului, subțiază pielea și provoacă apariția ridurilor fine.

Zahărul

O alimentație bogată în zahăr produce în organism o reacție numită Millard say glicarea proteinelor, un proces prin care zaharul este captat de proteine, cărora le degradează structura.

Colagenul și elastina, esențiale pentru frumusețea pielii, sunt două dintre proteinele cele mai afectate de zahăr. Ridarea pielii mature este consecința diminuării acestor proteine în stratul profund al pielii. La indivizii care consumă zahăr, carbohidrați sau grăsimi în exces, procesul de îmbătrânire este foarte accelerat.

Sfat

Dacă încerci să ai o dietă sănătoasă, nu scoate din alimentație grăsimile sănătoase precum Omega 3 sau acidul linoleic. Acești nutrienți sunt esențiali pentru a menține hidratarea tenului.

Cum organismul nu poate produce acești nutrienți de unul singur, include în alimentația ta nuci, soia, pește gras (somon, ton etc), ulei de măsline, avocado, migdale și nuci de macadamia.

Sursa: www.clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close