Diverse

DIVERSE | Alergii de toamnă la copii

Perioadele cu cel mai mare risc de a dezvolta alergii sunt primăvara și vara în mod special, însă și toamna poate fi un sezon nelipsit de factori alergogeni. Iată cele mai des întâlnite alergii de toamnă și ce măsuri trebuie luate.

Perioadele cu cel mai mare risc de a dezvolta alergii sunt primăvara și vara în mod special, însă și toamna poate fi un sezon nelipsit de factori alergogeni. Mai ales că trecerea de la un anotimp la altul poate fi un factor ce influențează sistemul imunitar. Acarienii, alimentele, mucegaiul, plantele sau praful de cretă pot reprezenta factori de risc ce dezvoltă reacții alergice.

Alergii de toamnă la copii – toamna și factorii alergenici posibili

Dacă vara cele mai des întâlnite alergii la copii sunt cele la praf, la iarbă sau la soare, toamna, mai ales pentru elevi, copiii pot avea alergii la cretă sau la praf, dar chiar și la frunzele uscate care apar peste tot odată cu instalarea anotimpului ploios.

Pentru evitarea alergiilor, aveți grijă să aerisiți bine camerele copiilor și lenjeriile de pat, unde se dezvoltă acarienii. Ștergerea prafului cât mai des este un alt lucru pe care îl puteți face pentru prevenirea alergiilor de toamnă.

Alergiile la frunzele uscate de toamnă și polen se evită prin alegerea unor locuri de joacă curate sau în interior. Alergiile la alimente pot fi la fel de dese și toamna, așadar acordați atenție posibilelor alergii la alimente de toamnă.

Alergii de toamnă la copii – evită factorii de risc și învață-l pe copil să se ferească de mediile alergice

Dintre plante, cele mai periculoase sunt pelinul și ambrozia, așadar este bine ca cel mic să fie ținut cât mai departe de ele. Un alt factor de risc poate fi mucegaiul, iar toamna acesta apare des, căci timpul este umed și ploios în cea mai mare parte. Nu lăsa umezeala să se instaleze în casă, mai ales în camera copilului.

Cel mai bine este să eviți ținerea ghivecelor cu plante în camera copilului, întrucât acestea pot atrage o mulțime de factori alergeni. Aparatul de aer condiționat, chiar și toamna când suntem tentați să îi dăm drumul pentru a face puțină căldură, poate reprezenta un factor de dezvoltare a alergiilor, de aceea este important să aibă filtrele schimbate și să fie spălat.

Este foarte important să îți înveți copilul să se ferească de locurile pline de praf, de cretă și de alți factori de risc. Explică-i și învață-l să își ia medicamentul atunci când este nevoie. Tratamentul este foarte important și trebuie făcut cu mare atenție și grijă, după consultul unui medic specialist.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page