Diverse

DIVERSE | Ai nevoie de aceste băuturi în zilele de Paști!

Știai că orice băutură luată cu puțin înainte de masă îți crește riscul de indigestie? Altele, chiar dacă le bei după ce ai mâncat, îți provoacă arsuri la stomac sau îți îngreunează digestia.

Printre băuturile care cresc aciditatea gastrică se numără ceaiul negru și cafeaua. Pe de altă parte, vinul și băuturile alcoolice sunt acide și-ți pot da dureri de stomac. Rezumă-te la 2-3 pahare, pe care le bei la 20-30 de minute după masă și le alternezi cu apă. Dacă le iei în timpul mesei sau dacă sunt reci diluează sucurile gastrice, favorizează balonarea și încetinesc digestia.

Sucuri de fructe și legume

Sucurile de citrice (mandarine, portocale, lămâi, grepfrut) se prepară uşor, sunt plăcute la gust şi stimulează eliminarea toxinelor. Îți reglează tranzitul intestinal dacă bei un pahar de suc dimineaţa, cu o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun. Are și efect laxati.

Castravetele este un bun diuretic, iar ridichile sunt recomandate pentru ficat şi bilă, care au de suferit după mesele de Paște. Bea la 30 de minute după masă un pahar de suc de legume.

Apă minerală

Previi durerile de stomac și arsurile cu apă minerală. Neutralizează hiperaciditatea gastrică şi uşurează digestia. Alege apă minerală naturală carbogazoasă. Pentru că este puternic mineralizată combate arsurile. La cel puțin 20 de minute după masă, soarbe câteva pahare de apă minerală.

Ceaiuri medicinale

În loc de cafea, care poate da hiperaciditate, bea infuzie de mentă, de anason sau de lămâie. Menta are proprietăţi antispastice și este o soluţie în caz de tulburări digestive. Ceaiurile de anason și de lămâie stimulează digestia, dacă sunt băute între mese, 3 zile la rând, dacă ai probleme de digestie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page