Diverse

DIVERSE | 7 alimente pe care nu trebuie să le reîncălzești

Nu toate alimentele pe care le consumăm zi de zi pot fi reîncălzite. Dimpotrivă, unele ingrediente pot deveni toxice sau își pierd complet nutrienții atunci când sunt supuse unor temepraturi ridicate.

Iată câteva exemple!

Spanacul

Îți recomandăm să consumi spanacul proaspăt pentru a te bucura de toate beneficiile lui pentru sănătate. Atunci când legumele sunt supuse unui proces de încălzire, nitrații din compoziția lor se transformă în nitriți, substanțe care pot fi dăunătoare.

Țelina

Ca regulă generală, țelina este folosită în același mod ca spanacul, fiind adăugată deseori în supe și ciorbe. Cel mai bine este să consumi supele de legume imediat după ce le-ai gătit și să nu le reîncălzești.

Ouă

Oul este un aliment ușor de preparat și consumat, însă îți recomandăm să nu-l reîncălzești, întrucât își va pierde din prospețime și își va schimba aroma, culoarea și textura.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este folosită ca remediu în medicina alternativă, deoarece este bogată în substanțe nutritive și antioxidanți esențiali. Nutriționiștii recomandă consumul acestei legume în stare crudă – în salate, sub formă de sucuri naturale sau smoothie-uri.

Cartoful

Cartofii nu trebuie sub nici o formă reîncălziți la temperaturi ridicate deoarece își pierd o mare parte din valoarea nutrițională.

Ciupercile

Ciupercile comestibile nu trebuie reîncălzite deoarece ele pot provoca tulburări digestive grave și chiar probleme cardiace. Dacă ți-au rămas totuși ciuperci după ce ai gătit, trebuie să știi că acestea pot fi consumate și reci.

Carnea de pui

Carnea de pui nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Totuși, resturile de pui puse la frigider își vor pierde din prospețime, la fel cum reîncălzirea cărnii de pui și consumul ei poate provoca tulburări digestive. Îți recomandăm să reîncălzești carnea de pui la o temperatură joasă.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page