Diverse

DIVERSE | 3 fructe bune pentru tratarea ficatului gras

Când depozitele de grăsime se depun în jurul organelor, funcțiile de bază ale acestora sunt afectate, putând determina apariția inflamațiilor. Cu ajutorul schimbării dietei și a stilului de viață, poți trata ficatul gras. Fructele îți vin și ele în ajutor!

1. Lămâia

Bea un pahar cu apă minerală și sucul de la o lămâie stoarsă în fiecare zi pentru a trata ficatul gras. Lămâile conțin vitamina C și acid citric, acționând precum un digestiv, ajutând la descompunerea alimentelor din interiorul intestinelor, ușurând digestia.

2. Para

Conțin o mulțime de elemente nutritive și au o concentrație ridicată de apă, fiind ideale în curele de slăbit. Datorită zaharurilor naturale conținute, perele pot fi consumate fără probleme și de diabetici. Pentru a elimina colesterolul și pentru a regla activitatea tractului digestiv, include perele în alimentația ta, deoarece conțin fibre insolubile. Dacă vei mânca două pere pe zi, organismul va beneficia de 20% din doza zilnică recomandată de vitaminaC, 10% din acidul folic și o doză ridicată din complexul de vitamine E. Toate aceste caracteristici clasează perele în topul fructelor recomandate pentru tratarea ficatului gras, în special datorită capacității lor de a stimula secreția sucului gastric.

3. Pepenele

În special sucul de pepene, în combinație cu semințe de papaya ajută la reducerea depozitelor de grăsime, stimulând producția bilei și permițând absorbtia grăsimilor și a vitaminelor. În plus, are proprietatea de a elimina toxinele și de a micșora nivelul colesterolului. Cum îl prepari? Din două felii de pepene, un pahar de apă purificată și două semințe de papaya. Combină aceste ingrediente și pune-le într-un blander. Nu strecura sucul și bea-l cu încet, mestecând bine bucățile de semințe de papaya.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!