Diverse

DIVERSE | 14 semne care îți arată că ești o persoană fericită

În cazul în care te întreabă cineva, pe stradă, dacă ești fericit, ce îi răspunzi?

Modul în care ne simțim se schimbă de la o zi la alta, acest lucru fiind influențat de o mulțime de factori, precum problemele de la locul de muncă, cele familiale, financiare, ș.a.m.d. Dar, cercetările științifice au descoperit că a fi fericit este o alegere personală, așa că de ce este câteodată atât de greu să facem această alegere?

Un răspuns este puțin surprinzător: după cum se pare, am putea fi mai fericiți decât credem, dar pur și simplu nu ne dăm seama. Deși nimeni nu poate scăpa de presiunile de la locul de muncă/propria afacere, inevitabilele conflicte și chiar crize de depresie și anxietate, o mare parte din bunăstarea noastră emoțională nu este în întregime dependentă de circumstanțele externe. Pentru a fi mai fericit, privește întotdeauna partea bună a lucrurilor.

Mai jos vei vedea cele 14 semne care îți arată că ești o persoană fericită și cum să rămâi așa:

Vrei ca ceilalți să participe la fericirea ta

Fie că faci un compliment cuiva sau faci o faptă bună, atunci când ești cu adevărat fericit, vrei ca și ceilalți să fie fericiți. Studiile au arătat că “schimbul de fericite” te ajută să-ți păstrezi această stare pozitivă și îți crește nivelul de fericire.

Nu pui la suflet lucrurile nesemnificative

Ai pierdut trenul? Ai vărsat cafeaua pe tine? Nu contează. Pentru că tu te concentrezi doar pe ceea ce este cu adevărat important și micile neplăceri nu fac parte din prioritățile tale. Studiile au arătat că atunci când nu bagi în seamă aceste lucruri îți îmbunătățești starea generală de fericire. Așadar, concentrează-te doar pe lucrurile importante!

… dar te bucuri de lucrurile nesemnificative

Ce poate fi mai frumos decât să miroși o floare, să privești în zare sau să asculți ciripitul păsărilor sau melodia preferată? Fii recunoscător pentru ceea ce ai și trăiești! Zâmbește cât de des poți!

Ești mândru de succesele altora

Când ești fericit, nu te bucuri doar de propriile realizări, ci și de cele ale altor oameni. Sărbătorește sincer fiecare realizare împreună cu alți oameni și starea ta de spirit se va îmbunătăți semnificativ!

Trăiești clipa

Oamenii fericiți știu că trăiesc acum și aici și trebuie să se bucure de fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Uită de trecut și de viitor, concentrează-te pe prezent și vei fi mai fericit!

Ești într-o “relație sănătoasă”

Un om fericit are întotdeauna pe cineva la fel de fericit aproape de el. Relațiile interumane, fizice și emoționale, contribuie la menținerea stării generale de fericire. Un studiu publicat în 2012 în “Journal of Research in Personality”, arată că mariajul poate proteja împotriva declinului nivelului de fericire, care poate apărea la maturitate. De asemenea, asigurați-vă că aveți un cerc social mare, fiți mai activi și mai bucuroși pe măsură ce îmbătrâniți.

Când ceva/cineva te stresează, știi cum să te calmezi

Menținerea stresului la un nivel minim este cheia pentru un stil de viață fericit. Heidi Hanna, autoarea cărții “Stressaholic” ne dezvăluie câteva trucuri care să ne ajute cu factorii de stres: “La primul semn de stres, ia o pauză, meditează și gândește pozitiv. Astfel, creierul se va relaxa și va percepe realitatea într-un mod mai frumos.” Studiile au arătat că persoanele care practică meditația au un nivel general de stres mai mic și sunt mai optimiste.

Ești conștient că fericirea și dragostea nu se pot cumpăra

Oamenii fericiți știu că banii nu aduc fericirea, ci, după un anumit punct aceștia o pot chiar afecta. Persoanele care urmăresc doar bunuri materiale tind să fie mai puțin fericiți și satisfăcuți de propria viață, față de cei care pun mare preț pe ceea ce pot face. Așadar, în loc să cauți cele mai recente gadget-uri, caută să-ți faci noi prieteni.

Privești întotdeauna partea plină a paharului

Când ești fericit, vrei să faci totul pentru a rămâne așa pentru totdeauna. Așa că, atunci când viața îți dă lămâi, bucură-te, e 6 lei kilogramul! :D . Fii întotdeauna optimist, dar în același timp realist, nu vrei să cazi în extrema cealaltă.

Ai o soră

Poate nu crezi că sora ta mai mică este cheia fericirii sau sora ta cea mare te face să fii optimist, dar un studiu realizat la Universitatea din Ulster, asta a demonstrat. Rezultatele au arătat că având o soră, ești capabil să comunici mai eficient și să ai o atitudine pozitivă.

Ți-e ușor să-ți faci noi prieteni

Dacă ești fericit, ai prieteni. Oamenii vor să fie înconjurați de prieteni fericiți, care îi fac să se simtă bine. Într-un studiu publicat de “British Medical Journal”, s-a demonstrat că oamenii aleg în mod natural să fie alături de persoane fericite, deoarece aceștia le îmbunătățesc starea de spirit (cu 15%).

Ți-ai îndeplinit un obiectiv (și mai ai destule pe care vrei să le îndeplinești)

În urma unui studiu publicat în 2011 de “Journal of Consumer Research” s-a constatat că persoanele care își stabilesc obiective mari tind să fie mai mulțumiți de viața lor decât cei care au așteptări mici. Și are sens. În momentul în care ai îndeplinit un obiectiv măreț, vei fi extraordinar de fericit, mai ales dacă acesta este legat de una din pasiunile tale.

Spui “cheese”

Poate albumul cu fotografii din școală să-ți arate cât ești de fericit? Posibil. Potrivit unui studiu de la Universitatea DePauw, adulții care zâmbeau larg atunci când erau fotografiați în copilărie, în timpul școlii au șanse mici să fie nefericiți peste câteva zeci de ani. Explicația este că persoanele care zâmbesc larg în fotografiile lor au o stare pozitivă și rețele sociale mai ample. “Atunci când viața ne pune piedici, prietenii sunt cei care ne sprijină”, spune cercetătorul studiului, Matthew Hertenstein, în cartea sa, “The Tell: The Little Clues That Reveal Big Truths about Who We Are”.

Dormi liniștit

În urma unui studiu făcut în 2013 la Universitatea Cornell, s-a descoperit că persoanele care au parte de emoții pozitive puternice tind să aibă un somn mai bun decât celelalte.

Sursa: fitness-nutritie.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page