DIVERSE | Berea ajută în prevenirea infarctului

Despre bere ştim că ne curăţă rinichii, însă specialiştii ne atrag atenţia şi asupra altor beneficii ale acestei băuturi. Minerale, vitamine, fibre şi substanţe antioxidante. Toate acestea se regăsesc din belşug în bere.

Un trup sănătos poate fi menţinut cu un consum moderat de bere. Ingredientele acesteia, apă, malţ din orzoaică, hamei şi drojdie, au o mulţime de efecte pozitive asupra organismului. Conţinutul de minerale, precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, seleniu, fier, zinc, acoperă o bună parte din necesarul zilnic.

Este ştiut faptul că potasiul are o acţiune benefică în profilaxia infarctului şi, de asemenea, un efect diuretic, în timp ce magneziul ajută la scăderea colesterolului din sânge şi este favorabil activităţii cardiace.

De asemenea, berea este o sursă de vitamine, în special cele de tip B. Berea mai conţine acid folic, inozitol şi calină. Dacă luăm în calcul şi fibrele solubile provenite din pereţii celulari ai malţului, precum şi substanţele antioxidante derivate din hamei şi malţ, putem concluziona că berea este o băutură cu implicaţii în buna funcţionare a organismului.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close