Local

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate: „Botoșănenii se pot testa și în 78 de cabinete ale medicilor de familie” – VIDEO

Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Alina Mustiaţă, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că botoșănenii se pot testa și în 78 de cabinete ale medicilor de familie. 19 dintre medicii care au acceptat să participe la activitatea de testare COVID-19 sunt din mediul urban şi 59 din mediul rural.

„Medicul de familie va decide dacă activitatea de testare va fi desfăşurată în cabinetul medicului de familie sau în centrul de permanenţă. Activitatea de testare se acordă indiferent de statutul de asigurat a persoanei, fără a fi necesară utilizarea cardului naţional de asigurări sănătate. Un alt aspect important este că medicul de familie nu percepe sume suplimentare de la persoanele cărora li se acordă servicii de testare”, a declarat sursa citată directorul CJAS Botoşani. Medicii de familie vor fi plătiţi cu câte 50 de lei pentru fiecare pacient testat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button