Cultura

Director nou la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, va avea, de la 1 ianuarie, un nou director.

Mandatul doamnei Cornelia Ciobanu, cea care a asigurat conducerea instituției din 2015, se sfârșește la 31 decembrie. Noul director interimar, până la organizarea concursului de ocupare a funcției, va fi doamna Iustina Irimia-Cenușă, referent în cadrul compartimentului „Literatură – Teatru Popular” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

          „Doamna Cornelia Ciobanu a decis să iasă la pensie. În locul dumneaei la conducerea instituției am propus un om tânăr, cu putere de muncă. Iustina Irimia-Cenușă este deja un nume al folclorului românesc, o continuatoare a tradițiilor populare din județul nostru. Așteptările sunt mari de la domnia sa, dar sunt convinsă că va face față cu brio acestei noi provocări. Îi dorim mult succes!

De asemenea, îi mulțumim doamnei Cornelia Ciobanu pentru activitatea pe care a derulat-o la conducerea instituției. Îi dorim pensie cât mai lungă și o invităm să rămână aproape de folclorul local căreia i-a dedicat întreaga carieră”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani s-a înființat în 1968 și funcționează ca instituție publică de cultură, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Județean Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page