Important

Cum va fi vremea în următoarele zile

Duminică, vremea va deveni călduroasă după-amiaza în vestul, sudul și, pe alocuri, în centrul țării, unde și disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza la munte, iar spre seară și noaptea în vest și nord-vest, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26…28 de grade în nordul teritoriului, în depresiuni și pe litoral și 33…34 de grade, local, în Oltenia, Banat, Crișana și izolat în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 12 și 19 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 8 grade, dar și mai ridicate, spre 22 de grade, pe litoral și în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în Banat, Crișana, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice și în zona montană înaltă, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie. Vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 de grade pe litoral și 36 de grade în Câmpia de Vest și sud-vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 10 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest.

Marți, vremea va fi caniculară mai ales în vest, centru, sud și sud-est, unde și disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei și noaptea în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte, unde local se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest și sud-vest, iar cele minime se vor încadra între 12 și 24 de grade.

Miercuri, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară la amiază în zonele de câmpie, unde și disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil în sudul și sud-estul teritoriului, dar va avea înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei în vest, centru și nord, unde local se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, cu precădere în zona montană, averse.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între 12 și 24 de grade.

Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de JOI, VINERI, SAMBATA:

Vremea se va menține caniculară în cea mai mare parte a țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și local în regiunile nordice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button