Meteo

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

După valul de furtuni violente care au devastat România, vremea se îndreaptă. Un nou val de temperaturi ridicate va lovi țara. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în intervalul 26 iulie – 23 august.

Meteorologii avertizează că în următoarele 4 săptămâni, în intervalul 26 iulie – 23 august, temperaturile vor fi ridicate în toată țara, în special în sud și în vest. Precipitațiile vor fi resimțite în special în zonele din nordul țării.

De sâmbătă, temperaturile încep să crească din nou, iar de duminică revine canicula. În Bucureşti, cerul va fi variabil, favorabil trecător, mai ales după-amiaza, ploii de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Sud-vestul țării, cel mai afectat de valul de căldură

În săptămâna 26 iulie – 2 august, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade estivale, în toată țara. Totuși, cel mai cald va fi în regiunea de sud-vest a țării. În aceeași perioadă va ploua mai mult decât în mod normal în partea de nord-vest a României, susțin experții meteo.

În săptămâna 2 – 9 august, temperaturile medii ale aerului vor fi normale pentru acest interval, în toate regiunile țării . Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în nord și nord-est, mai mprecizează specialiștii.

În săptămâna 9 – 15 august, temperatura medie a aerului va avea valori normale pe tot cuprinsul țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel considerat normal pentru acest interval.

În săptămâna 16 – 23 august, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în aproape toate regiunile. Totuși este posibil să fie ușor mai ridicate în sud-vest.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor avea o tendință ușor deficitară în regiunile vestice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Meteorologii mai matrag atenția că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozatela acest moment.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button