Publicitate

Cum amenajezi curtea pentru o vară de poveste: detaliile care fac diferenţa

Poză de Eric Nopanen pe Unsplash.com

 

Vara este anotimpul concediilor, al mult aşteptatei vacanţe de vară, anotimpul cel mai cald, dar şi cel mai iubit. Ca atare, şi curtea ta merită o reamenajare în ton cu sezonul zilelor călduroase şi lungi, a serilor răcoroase şi a evenimentelor. Acest articol vine să te ajute în procesul de amenajare, astfel încât să ai o vară memorabilă într-un decor de vis chiar la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont de câteva detalii. 

Poveste de vară la tine acasă: de ce să ţii cont când amenajezi curtea pentru vară

 

Vara este anotimpul reuniunilor cu cei dragi, al petrecerilor, concediilor, vacanţelor, al zilelor toride şi serilor transformate în nopţi albe, numai bune de povestit peste ani. Iar pentru că viaţa la curte implică adaptarea acesteia la sezoane, iată de ce trebuie să ţii cont atunci când amenajezi curtea pentru vară:

 

Planificare şi organizare

 

Primul pas, în orice tip de amenajare, îl reprezintă planificarea. Măsoară curtea pentru a şti clar cât spaţiu ai la dispoziţie, împarte-o pe zone, şi asigură-te că este întreţinută şi curăţată corespunzător. Tunde gazonul, spală sau refă aleile, dacă este necesar, toaletează pomii şi îndepărtează dăunătorii înainte de a te apuca de o amenajare în adevăratul sens al cuvântului.

 

Alege mobilierul corect

 

Atunci când vorbim despre amenajarea curţii, este vital să alegi un mobilier potrivit nu doar cu dimensiunile curţii, ci şi cu stilul tău de viaţă. Poţi opta pentru canapele de exterior, şezlonguri, masă cu scaune pentru zona de luat masa din curte. Nu uita nici de nevoile celor mici – intră pe hornbach.ro şi descoperă gama de ansambluri de joacă pentru copii. Alege materiale care sunt deopotrivă plăcute şi rezistente la intemperii, pentru un plus de efect şi funcţionalitate.

 

Iluminatul potrivit

 

Un aspect crucial în orice amenajare o reprezintă iluminatul. Poţi aduce un plus de farmec şi de personalitate în curtea ta cu ajutorul unor lămpi solare montate de-a lungul aleilor, cu ghirlande suspendate jucăuş în pomi, sau cu ajutorul făcliilor şi felinarelor, pentru nopţi memorabile.

 

Decorarea grădinii

 

Un detaliu semnificativ care oferă personalitate curţii tale o reprezintă decoraţiunile. Fie că vorbim despre obiecte decorative de grădină, despre piscine sau fântâni de grădină, felul în care alegi să o decorezi va contribui semnificativ la rezultatul final.

 

Bucătăria de vară

 

Dacă spaţiul curţii îţi permite şi dacă ai pasionaţi de gătit în aer liber în familie, amenajarea unei bucătării de vară sau a unei zone de grătar este indispensabilă. Instalează un grătar, dacă spaţiul este suficient de generos, şi un cuptor din cărămidă în apropierea zonei de luat masa, şi te asiguri astfel că mesele voastre în aer liber vor fi întotdeauna un succes.

 

Amenajarea curţii pentru vară este un proces complex, care cere muncă, planificare şi creativitate, dar de ale cărui roade te vei bucura pe termen lung. 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page