Politic

Cristian Achiței: Progrese importante înregistrate la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești până la venirea iernii – FOTO

Progrese importante înregistrate la modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești până la venirea iernii
Am surprins, la sfârșitul săptămânii trecute, înainte de căderea primei ninsori, stadiul lucrărilor de modernizare pe Drumul Național DN 29D Botoșani-Ștefănești.
Constructorul a făcut progrese semnificative, astfel încât, la această dată, circulația se poate desfășura cursiv, pe ambele sensuri de mers, pe aproape întreaga lungime, cu limitările de viteză specifice unui drum în lucru.
Podurile din Stăuceni au fost finalizate și redeschise circulației, fiind eliminate blocajele create în trafic de restricțiile impuse de semafor. Și la Trușești, podul peste Jijia este deschis circulației pe ambele sensuri. Circulația continuă să fie deviată doar la podul mic din fața benzinăriei de la intrarea în Trușești, acolo unde au fost realizate culeele și urmează montarea grinzilor, precum și în zona podului de la Drislea, unde a fost finalizată dala de suprabetonare.
Îmbrăcămintea asfaltică a fost finalizată pe multe tronsoane ale drumului, eforturile constructorului fiind concentrate pe execuția rigolelor și trotuarelor, instalarea parapetelor, realizarea marcajelor rutiere provizorii.
Pe cea mai mare parte a primelor două viaducte, cele de la intrarea, respectiv ieșirea din Stăuceni, s-a lucrat și la hidroizolație și straturile asfaltice, așa cum puteți vedea, în detaliu, în albumul foto atașat, realizat pe 19 noiembrie.
Comunicat de presă senator Cristian Achiței

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button