Localsocial

Copiii din fostul pichet militar din Hilișeu Horia au o viață nouă- FOTO

În satul Hilișeu Crișan, din Botoșani, la un kilometru distanță de granița cu Ucraina, a marginea unei păduri, într-un fost pichet militar trăiesc 30 de copii. Cei mai mulți dintre ei s-au născut între zidurile negre ale unei construcții, pe jumătate ruină. Cel mai mic are doar câteva luni, iar cel mai mare 13 ani. Universul lor e o clădire veche, pe jumătate ruină, fără sursă de apă potabilă. Povestea acestor copii a fost făcută de învățătoarea lor, Gabriela Munteanu, într-o postare pe facebook. Viața copiilor s-a schimbat de când Mihaela Mihaescu ( Președinte Asociația IHTIS)  a luat decizia să-i ajute. S-a alăturat și polițista de frontieră Simona Elena, care povestește ce a realizat pentru acești copii.

„Cu ajutorul lor, al oamenilor cu suflet mare și impreuna cu d-voastra, s-a schimbat viața a 9 familii cu 30 de copilași, care își duceau traiul de pe o zi pe alta iar denumirea de ,,ACASA,, era și este pentru ei-un vechi Pichet Militar care a aparținut Poliției de Frontieră, in care au fost lăsați să locuiască de către cei din Primărie, neavând un alt acoperiș deasupra capului în urma inundațiilor din anul 2010.
Doamna învățătoare nu a vrut decât sa amenajeze pentru cei 30 de copilași o Sală de lectura cerând ajutorul oamenilor și făcându-le cunoscută povestea și cum tŕaiesc, considerând că Educația este cea mai puternică arma care poate schimba lumea,si asa s-a ajuns la modernizarea întregului Pichet Militar în mai puțin de 6 luni, prin renovare, schimb de usi, geamuri, mobilier și cele necesare unui trai decent, iar în primăvara va urma schimbarea întregului acoperis și amenajarea de bai interioare cu apa curenta totul cu sponsorizarea firmei Nordis București.

Totul s-a reusit cu ajutorul unor donatori anonimi, dar și vechi colaboratori IHTIS (BUZZ MEDIA, EUROGLASS și Magazinul JUNIOR), prin voluntari-prieteni, primul partener local, primele discuții…(Ciprian Dubei – voluntar care a participat cu întreaga echipă la renovare), implicarea autorităților locale și a domnului primar al comunei Hilișeu-Horia.

A urmat implicarea mea directa: Simona Elena și Voluntarii alături de Asociația Sânge pentru Romania care va continua prin implicarea directă prin voluntariat în educația copilasilor din Pichet, alături de doamna învățătoare Gabriela Munteanu.

Fiecare cămăruță a celor 9 familii din Pichet este astăzi renovată și utilată corespunzător unui nivel de trai decent, datorită Sponsorului NORDIS GROUP, prin dl Andrei Matei.

Simona Elena s-a alăturat acestui minunat proiect încă din toamna, si-a ajuns și după Sărbători la Pichetul Militar alături de Grup Voluntari DOROHOI, si doamna învățătoare Gabriela Munteanu, unde am dăruit prin intermediul doamnei Gabriela Venedict și a Campaniei din iarnă ( Încălța un copil) încălțăminte noua din Dechlaton pentru toți cei 30 de copilași, pachetele cu miere de albine, șosetele, cărții de lectura prin susținătorii proiectului:Asociatia Versus, Editura Signatura, Pagina: Ce le citim copiilor si pagina de facebook-Bianca Mereuta. Le mulțumim și doamnelor Doinita Andronic și Daniela Corina Tatarasanu pentru portocalele din Italia.

Povestea educaţiei prin construcția și amenajarea unei Săli de Lectura în Pichetul Militar va rămâne în continuare în atenţia Asociaţiei IHTIS si orice donaţie primită cu precizarea „Copiii din Pichet” va ajunge la copilași pentru cele necesare traiului de zi cu zi și o mare parte din donații vor fi transformate în premii, stimulând astfel dezvoltarea fiecărui copil în domeniile în care abilitățile,strădania și rezultatele obținute vor fi evidente.
Orice donație conteaza și face diferenta.
Si tu poti dona pentru ei în contul în lei deschis la Banca BCR-Asociația IHTIS-Agenția Dorohoi,Cod Fiscal 16690411, Cont Iban:
RO14RNCB00440028665610001, cu mențiunea Copii din Pichet.
Accessand următorul link si tu poti fi alături de noi si Copilași din Pichet că și Voluntar în Educație:https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdOf…/viewform…
Dragi mei fiti solidari! ❤🙏
Cu mari eforturi și cu ajutorul unor oameni minunați s-a reusit ceea ce este azi Pichetul Militar și continuăm să ajutam cele 9 familii și 30 de copilași.Cu toate ca peste tot, întreaga activitatea este blocata din cauza aceste pandemii și cu toti trecem printr-o perioadă extrem de grea, am ales sa venim in ajutorul celor din Pichetul Militar.Speram ca gestul nostru sa rezoneze cu toti cei care au aceasta posibilitate, pentru ca toti suntem implicati si doar impreuna prin eforturi personale concrete, putem fi solidari și să ajutam copilași să aibă un viitor.
Împreună vom reuși să schimbăm destine!
Împreună suntem puternici!
Împreună vom reuși! ❤🙏
Orice relatii la numărul de telefon:
0746482935 Munteanu Gabriela sau
0762225673 Simona Elena” , a transmis Simona Elena.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!