Local

Copiii de la Grădinița nr. 6 din minicipiul Botoșani în vizită la pompieri – FOTO

Peste 180 de copii de la Grădinița nr. 6 din municipiul Botoșani, însoțiți de părinți și cadre didactice, au fost astăzi, în vizită la Detașamentul de Pompieri Botoșani, dornici să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei.
Aceștia au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.
Autospecialele de stingere cu apă și spumă, autospeciala de lucru la înălțime, autospeciala de descarcerare și ambulanța SMURD, toate au fost studiate, îndeaproape, de micii vizitatori.

Vizibil emoţionaţi, copiii au îmbrăcat haina de pompier, au urcat în autospecialele de intervenţie și au folosit țeava de refulare. Cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie. Curajoși au arătat că nu se tem de locurile înalte și au urcat în nacela autospecialei de lucru la înălțime, având deja un atuu dacă își vor dori, pe viitor, să devină pompieri.

Specialiștii din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au prezentat tuturor celor prezenți sfaturi despre cum să prevină sau cum să se comporte într-o situație de urgență, fie că este vorba despre incendiu, inundație, cutremur sau chiar de descoperirea muniției rămase neexplodate.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button