AdministratieMunicipiu

Consilierul Cătălina Lupașcu susține că Primăria zădărnicește eforturile GAL (VIDEO)

Managerul Grupului de Acțiune Locală (GAL) „Botoșani pentru viitor”, consilierul Cătălina Lupașcu, a reproșat Primăriei că tărăgănarea cu care avizează documentațiile blochează proiectele pe care le inițiază organizația.

În cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Local (CL), alesul local a anunțat că unele fișe de proiect ale GAL așteaptă aprobarea municipalității încă din anul 2020.

Trei proiecte în POCU au fost avizate de Comitetul comun al secretariatelor AM POCU – AM POR, în anul 2020. Termenul de depunere a acestor proiecte s-a prelungit și a ajuns până în aprilie 2022. Abia acum zilele acestea, au fost încărcate. Proiectele pe POR trebuie depuse până la sfârșitul lunii martie. Nu știu în ce măsură se va reuși acest lucru”, a spus Cătălina Lupașcu.

Ea a adăugat că a încercat să discute problema cu primarul Cosmin Andrei într-o audiență, dar solicitarea sa a fost refuzată.

„Ați văzut că nu am intervenit niciodată în nicio ședință atunci când au apărut aceste proiecte la mapa dumneavoastră, tocmai pentru că am spus că nu vreau să politizez acest lucru. Și îmi doresc ca lucrurile să se întâmple, să se realizeze de către Primăria municipiului Botoșani, de așa manieră încât să ajungă la cetățeni. Dar din păcate am ajuns aici, pe ultima sută de metri, în care aștept să mi se spună și mie motivele pentru care s-a întârziat cu un an, cu doi, în transformarea unor fișe de proiect în cereri de finanțare”, a afirmat managerul GAL.

Cătălina Lupașcu și-a încheiat interpelarea prin evidențierea eforturilor pe care membrii asociației le depun pentru elaborarea unor proiecte eligibile.

„Fișele de proiect au fost evaluate de către membrii GAL, care sunt în cea mai mare parte din mediul privat. Deci oameni care pur și simplu și-au lăsat job-ul lor, care aduce bani statului român, și au venit cu noi: au vizitat zona unde se dorește construirea unui bloc de garsoniere, creșe, spații de joacă. Au participat la toate ședințele de aprobare a acestor fișe de proiect, după care au plecat către Primărie cu avizul transmis”, a mai precizat consilierul local.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button