CulturaLocal

Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ediţia a XLIII-a, la Botoșani

Luna iunie ne amintește de cei 135 de ani de la trecerea la cele veșnice a lui Eminescu.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani organizează cea de-a XLIII-a ediție a Concursului Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene ,,Porni Luceafărul…”, în parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, în cadrul Zilelor Eminescu.

Concursul își propune să descopere și să promoveze noi talente poetice și critice și se adresează poeților și criticilor literari care nu au debutat în volum și care nu au depășit vârsta de 40 de ani. Concursul se desfășoară anual pe trei secțiuni – Carte publicată, Poezie în manuscris și Interpretare critică a operei eminesciene. De menționat că lucrările se trimit juriului în mod anonim, fiecare lucrare de la secțiunile Poezie în manuscris și Interpretare critică a operei eminesciene fiind semnate cu un motto individual.

În data de 14 iunie 2024, la ora 15, pe Pietonalul Unirii din Botoșani (la Cinema Unirea), vom afla care sunt laureații acestei ediții, vom lansa noul număr al antologiei de poezie „Porni Luceafărul…”, care conține lucrările câștigătorilor din 2023, și vom asculta recitalurile artiștilor botoșăneni: Ilinca Grumeza, Ioana Ciobanu și Corul ,,George Enescu” din Dorohoi.

Juriul este format din Bogdan Crețu, profesor doctor la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Valentin Ajder, directorul editurii Eikon, și Stelorian Moroșanu, scriitor botoșănean, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Vă așteptăm cu drag!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page