AdministratieImportantLocalMuzica

Concerte cu Dan Doboș, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan de Ziua Comunei Mileanca – FOTO

Primăria și Consiliul Local Mileanca organizează ZIUA COMUNEI MILEANCA în data de 15 August 2022 începând cu ora 14:00.

Pentru a oferi o zi de adevărată sărbătoare pentru comunitate, organizatorii au pregătit un program folcloric deosebit, premierea cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie, lansare de carte, workshop cu activități care privesc tradițiile populare, folclorul coregrafic, folclorul muzical-instrumental – participanți fiind tinerii și copiii, jocuri în aer liber, de asemenea pentru copii și tineri.

Sunt invitați interpreți îndrăgiți de muzică populară, un grup vocal, precum și ansambluri de folclor coregrafic, dar nu va lipsi din program muzica de fanfară.

Programul zilei de 15 august:
● ora 14:00 – Fanfara Mileanca va da startul atmosferei de sărbătoare;
● premierea cuplurilor care aniversează în acest an 50 de ani de căsătorie;
● programul de cântece și jocuri populare tradiționale – susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară, ansambluri de jocuri populare tradiționale, un grup vocal și fanfara.

Au răspuns invitației de a oferi bucurie și voie bună cunoscuții interpreți de muzică populară – Dan Doboș, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Anda Scutelnicu, Carmen Cornaci, dar și tinere talente precum: Ana Maria Zvîncă, Ionela Prîsneac, Ionuț Ștefănescu, Miruna Văcăreanu și Cosmina Văcăreanu.

Fanfara Mileanca și Grupul vocal „Gheorghe Mitoceanu” din Mileanca vor face dovada preocupării comunității pentru păstrarea și promovarea culturii tradiționale locale și a cinstirii celor care au lăsat o zestre a tradițiilor din Mileanca.

Programul folcloric va fi îmbogațit cu cântece și jocuri populare tradiționale prezentate sătenilor de Ansamblul folcloric „Datina” din Botoșani, Ansamblul folcloric „Pădureanca” din Coșula, Ansamblul folcloric „Zorile” din Havîrna și Ansamblul folcloric „Floarea Soarelui” din Săveni.

Evenimentul va fi prezentat de doamna Elena Pricopie.

Ziua comunei Mileanca va fi încheiată cu jocuri în aer liber destinate copiilor și tinerilor.

În preziua sărbătorii, pe data de 14 August 2022, Mileanca va fi locul de desfășurare a acțiunii culturale care a devenit o tradiție de câțiva ani în județul Botoșani – „Caravana folclorică la sate”, organizată anual de Clubul Cultural-Artistic „Libertatea” – președinte Mihai Fediuc și Asociația „Arlechin”- președinte Damean Flavius Alin, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani.

Duminică, 14 august, la ora 16:00, Căminul Cultural Mileanca va găzdui lansarea cărții „Jocuri populare din județul Botoșani”. Cartea poate fi un veritabil material didactic pentru cei care se ostenesc a învăța copiii și tinerii arta jocului popular tradițional. Autorul este cunoscutul instructor-coregraf Mihai Chelărescu, împătimit al jocului popular tradițional, cunoscător al jocurilor populare din județul Botoșani.

Caravana va continua cu workshop-uri cu tineri și copii având teme legate de tradiții, folclor coregrafic, folclor muzical-instrumental, și se va încheia cu jocuri în aer liber.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page