Important

COMUNICAT DE PRESA | România candidează la preşedinţia Federaţiei Europene de Minifotbal

Preşedinţii celor 15 federaţii de minifotbal de pe continent se vor reuni, în perioada 23 – 25 Martie 2012, la Praga, pentru a pune bazele Federaţiei Europene de Minifotbal.

În cadrul reuniunii din Cehia vor avea loc alegeri pentru desemnarea primului comitet executiv al noii structuri care va avea în componenţă 7 membrii. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România, va candida pentru preşedinţia noului organism de conducere şi coordonare a minifotbalului pe plan european.

”Semnarea acordului de la Praga reprezintă un moment istoric pentru România, dar şi pentru întregul continent. Am agreat ideea uniunii pentru a avea o forţă considerabilă. Aşa cum în urmă cu peste 50 de ani se puneau bazele Uniunii Europene, astăzi aceleaşi valori şi principii le împărtăşim cu toţii în ceea ce va reprezenta Federaţia Europeană de Minifotbal. Am ales Praga pentru semnarea acestui act de fondare pentru că Cehia reprezintă un model al minifotbalului european, având peste 70.000 de jucători legitimaţi. De asemenea, a contat enorm factorul psihologic. Praga reprezintă un spaţiu cu o încărcătură emoţională deosebită. Ţările semnatare ale acestui protocol n-au uitat importanţa istorică”, a declarat Răzvan Burleanu.

Minifotbalul va trece astfel într-o altă dimensiune. Ţările semnatare ale actului fondator al Federaţiei Europene de Minifotbal – Cehia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, Moldova, Marea Britanie şi România – au înţeles rapid că succesul enorm la care a ajuns minifotbalul trebuie concretizat şi la nivel administrativ.

În prezent, peste 500.000 de europeni practică minifotbalul într-un cadru organizat, jucat după aceleaşi reguli, principii şi valori, exclusiv din plăcerea practicării acestui sport.

Deși țările din vestul Europei au o tradiție mai îndelungată în ceea ce privește organizarea minifotbalului și, implicit, numărul de jucători participanți, România este un model pentru întreaga Europă prin valoare, seriozitate, consecvență și dezvoltare rapidă a acestui sport demarat la nivel național în 2007. Astfel, Federația din România organizează campionate de minifotbal în 36 de județe, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Explozia fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene câştigate de echipa națională a României în 2010, la Bratislava, și în 2011, la Tulcea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page