Local

Cod portocaliu de inundații pentru județul Botoșani

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte  severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pentru județul Botoșani.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Prut – Bârlad , Sistemele de Gospodărire a Apelor: Botoșani.  

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Volovăț – afluenți bazin mijlociu și inferior: județul Botoșani.  

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Adășeni, Zoitani și Răchita.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu “Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button