LocalMeteo

Cod galben de vreme rea pentru mai multe localițăți din județ

Meteorologii au emis o nouă avertizare nowcasting de tip COD GALBEN, valabilă până la ora 22:45 pentru localitățile Coțușca, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Avrămeni, Manoleasa, Vlăsinești, Mileanca, Știubieni, Drăgușeni, Cordăreni, Viișoara, Hănești, Săveni, Mitoc și Adășeni.

Sunt prognozate: averse torențiale care vor acumula 20…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

Evoluţia fenomenelor meteorologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al ISU Botoșani, cât și în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Echipajele de pompieri de la toate subunitățile din județ sunt pregătite pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul cetățenilor.

‼ RECOMANDĂRI

▪închideți toate ferestrele locuinței
▪în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați să le traversați prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora
▪evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și a elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate
▪sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime
▪evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
▪urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;
▪în cazul unei situații de urgență reale, sesizați evenimentul la numărul unic 112.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page