Infractional

Cinci botoșăneni au fost prinși cu droguri de jandarmi

Cinci bărbați, care au coborât brusc dintr-o mașină în momentul în care au observat autospeciala Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, au atras atenția jandarmilor prin graba cu care încercau să se îndepărteze.

Întâmplarea a avut loc ieri după-amiază, în zona Centrului Vechi al municipiului Botoșani, mirosul înțepător specific substanțelor interzise fiind cel care a impus efectuarea controlului habitaclului, loc în care a fost găsit un mugur vegetal și două dispozitive de mărunțire a acestora (grindere).

În același loc, în urmă cu o lună de zile, au fost depistați șapte bărbați într-o ipostază similară, care, exact ca și cei cinci găsiți ieri, au afirmat că nu știu nimic despre bunurile găsite la controlul autovehiculului.

Jandarmii le-au întocmit celor cinci bărbați actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, faptă penală pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani, conform prevederilor Legii nr.143 din 26 iulie 2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Actele procedurale întocmite, precum și probele ridicate în vederea confiscării din interiorul autovehiculului, vor fi înaintate către Servicul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, în vederea competentei soluționări.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page