AdministratieMunicipiu

Cele trei asocieri de firme au fost descalificate. Suntem extrem de aproape de a pierde DIN NOU finanțarea europeană pentru reabilitarea teatrului – FOTO&VIDEO

Potrivit celor declarate de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a convocat vineri o conferință de presă, toate cele trei asocieri de firme care au depus oferte în cadrul licitației organizate pentru atribuirea lucrărilor de restaurare a Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani au fost descalificate.

„Am parcurs toate etapele pe care le prevede legislația incidentă în vigoare în domeniul achizițiilor publice, dar această licitație a intrat sub incidența ANAP, în supervizare. Acest lucru presupune avizarea tuturor pașilor pe care i-am făcut, inclusiv răspunsurile la clarificări, la toate solicitările formulate de către operatorii economici. Am parcurs cu bine toate etapele până la evaluarea financiară, acolo unde Agenția Națională de Achiziții Publice nu a fost de acord cu punctul de vedere al comisiei care este suverană în această licitație și a emis un aviz conform condiționat. Acest lucru înseamnă că firma sau asocierea de firme pe care au declarat-o colegii mei ca fiind câștigătoare, ar fi avut probleme în partea financiară și ANAP nu a fost de acord cu punctul nostru de vedere. Acest aviz conform condiționat ne obligă să declarăm toate cele trei asocieri de firme ca fiind neeligibile pentru această lucrare. Nu avem altceva de făcut decât să respectăm punctul de vedere al ANAP și să descalificăm toate cele trei firme”, a declarat Cosmin Andrei.

Firmele pot contesta la CNSC (Cosiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) iar CNSC poate decide acceptarea câștigătorului desemnat de către primărie. Dacă e așa, se poate semna contractul. Slabe șanse din punctul meu de vedere.

Se actualizează devizul pentru o nouă licitație. Ultima oară sumele au fost actualizate în aprilie 2021. Ne putem aștepta la o majorare substanțială a contribuției primăriei.

„Începem o nouă licitație (doar după ce primim decizia finală de la CNSC.). Cea actuală a început în august. Au trecut 6 luni până să aflăm că trebuie să o luăm de la capăt.

Într-un scenariu optimist, vom avea un câstigător în ultimele luni ale anului 2022. Ceea ce ar însemna ca lucrările să fie făcute în 12 luni. Momentan se estimează că termenul realist de execuție e 24 de luni.

Suntem extrem de aproape de a pierde DIN NOU finanțarea europeană pentru reabilitarea teatrului”, a spus consilierul local Raluca Curelariu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page