AdministratieLocalMunicipiusocial

Cele mai longevive cupluri din municipiul Botoșani, omagiate de primarul Cosmin Andrei – FOTO&VIDEO

Un moment emoționant s-a consumat, marți, în sala de ședințe a Primăriei muniipiului Botoșani, unde mai multe cupluri „de aur și de diamant” au fost omagiate de edilul-șef, Cosmin Andrei. Copleșit de emoții, primarul le-a oferit bunicilor care reprezintă un exemplu demn de urmat diplome, flori și câte o sumă de bani, 500 de lei pentru cuplurile de aur cu 50 de ani de căsnicie și 1.000 de lei pentru cele de diamant.

Cinci familii din municipiului Botoșani au depășit 60 de conviețuire împreună. Cu toții sunt de părere că a fi tolerant și înțelept reprezintă două valențe care sudează cuplurile pe vecie.

Printre cei omagiați au fost fostul lider de sindicat, cadrul didactic Maria Țiprigan și soțul său. De numele învățătoarei Maria Țiprigan se leagă multe beneficii aduse comunității de profesori din județ, prin numeroase litigii pe care le-a câștigat în instanță, Maria Țiprigan fiind o aprigă luptătoare pentru drepturile salariale ale cadrelor didactice. De asemenea a sprijinit cu banii de la sindicat numeroase cadre didactice bolnave, dar și elevi și studenți din Botoșani care, deși străluceau la învățătură, nu aveau bani suficienți să continue studiile.

„Trebuie să mulțumim bunului Dumnezeu că suntem cu toții astăzi aici, după perioada grea pe care am avut-o cu toții. Trebuie să felicit pentru faptul că unii dintre dv. aveți 60 de ani de conviețuire, ceea ce nu este puțin, vă doresc la cât mai mulți ani. Știu că în acești 60 de ani au fost și momente plăcute și momente mai puțin neplăcute, dar ne-am regăsit cu toții în mijlocul familiei care este cea mai importantă”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page