ECONOMICsocial

Ce vrea Guvernul să facă cu pensiile de sub 3.000 de lei!

PNL vrea ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu mai fie impozitate, propunerea în acest sens fiind discutată în interiorul partidului.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți seara, după ședința PNL, că a discutat în cadrul Biroului Politic Național despre posibila eliminare a impozitului la pensiile sub 3.000 de lei, ceea ce ar însemna o extindere de la plafonul actual de 2.000 de lei.

„Această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei a fost discutată, vom merge cu ea în Coaliție”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, după ședința PNL din această seară.

Premierul a mai spus că nu s-a discutat până acum despre o posibilă majorare a pensiilor mici sau medii.
Nicolae Ciucă a mai spus că în cadrul ședinței din această seară s-a discutat și despre rectificarea bugetară, absorbţia fondurilor europene, dar şi chestiuni interne de partid, cum ar fi alegerile în diferite organizaţii.

„Am discutat cu președinții filialelor judeţene pentru desfăşurarea unor acţiuni concrete la nivelul UAT pentru a beneficia de absorbţia unor sume mari din fonduri europene, atât fonduri de coeziune, PNRR, cât şi cadrul financiar multianual 2021- 2017”, a precizat Ciucă. Premierul a adăugat că „avem nevoie de stabilitate şi asigurarea unui cadru financiar consolidat care să devină atractiv pentru investiţii”.

Ciucă, despre tensiunile din Coaliţie: Nu am reuşit să mă văd cu Kelemen Hunor

Premierul Nicolae Ciucă a spus că nu a apucat să se vadă personal cu Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, pentru a discuta despre derapajele avute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad.

Întrebat despre scandalul generat de declaraţiile controversate ale lui Viktor Orban, premierul Ciucă a precizat: „Niciunul dintre noi nu trebuie să aplaude (..) Aşa cum am specificat în momentul în care au apărut în spaţiul public aceste discuţii, reiterez că Rom e o ţară cunoscută pentru disponibilitatea şi deschiderea ei privind toleranţa culturală, etnică, religioasă”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button