Politic

Cătălin Silegeanu: De 1 Martie, românii întâmpină primăvara mult așteptată cu un Mărțișor, care simbolizează speranța, reînnoirea timpului dar și renașterea naturii

De 1 Martie, românii  întâmpină primăvara mult așteptată cu un Mărțișor, care simbolizează speranța, reînnoirea timpului dar și renașterea naturii. Chiar dacă trăim timpuri neimaginate  de nimeni și toată această pandemie ne-a afectat  viețile într-o mica sau mare măsură, trebuie să  avem tăria de a fi optimiști șiîncrezători că  toate aceste greutăți vor trece și vom învăța că prioritar în viață sunt lucrurile legate de suflet și nu de material.

Odată cu venirea primăverii, anotimpul schimbării, reînnoirii și prospețimii vă doresc să aveți parte de lucruri care să vă bucure sufletul și  să fiți înconjurațidoar de oameni care vă iubesc și vă apreciează.

În semn de respect și prețuire, vă îndemn pe fiecare dintre voi să dăruiți mărțișoare și flori care simbolizează primăvara, pentru a nu pierde această tradiție românească, cu care am crescut cu toții și ne umplea sufletul de bucurie când  primeam sau când ofeream un mărțișor.

În vechime, pe data de 1 martie, mărțisorul se dăruia înainte de răsăritul soarelui, copiilor şi tinerilor – fete şi băieţi deopotriva. Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lana răsucite, colorate in alb şi roşu, reprezintă unitatea contrariilor: vara-iarna, caldura-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric.

O primăvară frumoasă vă doresc!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!