Category Archives: Retete

RETETA | Salată de broccoli

Ingrediente: 1 broccoli 1 rădăcină de țelină 1 măr 2 căței de usturoi 2 castraveți murați Se dau prin răzătoare toate ingredientele, iar usturoiul se mărunțește bine. Pregătiți un sos dietetic, pe bază de iaurt, apoi amestecați toate ingredientele și adăugați condimente după gust. Această salată este perfectă pentru aproape toate preparatele din carne…  

RETETA | Plăcintă cu mere

Ingrediente: 4 mere 4 ouă 120 grame zahăr 200 grame ulei de floarea soarelui 500 grame făină 1 plic praf de copt 1 plic vanilie Mod de preparare: Bateți bine ouăle, apoi adăugați untul topit. Amestecați împreună cu zahărul și vanilia. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Apoi, se adaugă în aluat

RETETA | Ruladă de spanac cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: 350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid și mărunțit fin 3 ouă 4 linguri de smântână 7 linguri de făină 1 linguriță de bicarbonat de sodiu 1 lingură de zeamă de lămâie sare, piper 150 de grame de brânza proaspată de vaci 150 de grame de cașcaval 150 de grame de unt

TAS

RETETA | Cornulețe cu gem

Ingrediente: Pentru aluat: 375 g făină 75 g îndulcitor 250 g unt moale 2 gălbenușuri 1 praf de sare coajă de lămâie, după gust 1 praf de bicarbonat Pentru umplutură: gem de cireșe fără zahăr, după gust 100 g nucă măcinată Mod de preparare: Cerni făina pe o planșetă, faci o gropiţă în mijloc și pui îndulcitorul,

RETETA | Ruladă din carne de pasăre

Ingrediente: 1 piept dezosat pasăre 100 g șuncă feliată 250 g carne tocată pasăre 50 g fistic prăjit și descojit sare piper coriandru 1 linguriță ulei Mod de preparare: Tai pieptul de pasăre pe jumătate, dar nu până la capăt. Amesteci carnea tocata cu boabele de fistic, coriandru, sare și piper. Peste pieptul de pasare

RETETA | Piept de curcan la cuptor

Ingrediente: 1 căpățână la usturoi ulei de floarea soarelui sare piper 2 linguri unt 1, 5 kg piept de curcan ½ lingură pudră de ardei cimbru, după gust Mod de preparare: Dai drumul la cuptor. Stropești căpățâna de usturoi cu ulei și o condimentezi cu sare și piper după gust. O înfășori în folie și

RETETA | Saramură de crap

Ingrediente: 1,5 kg crap proaspăt 4 roşii potrivite 2 ardei graşi galbeni 2 ardei iuți roşii 1 ceapă 50 ml ulei 200 ml lapte 1 ou mic 5 picături de cerneală de sepie 4 linguri făină 4 căţei de usturoi 2 fire ceapă verde 1 ceapă albă 1 praf sare 1 praf piper ulei, pentru

RETETA | Salată caldă de cartofi cu sos cremos de muștar

Ingrediente: 1,5 kg cartofi 4 castraveți murați 150 g kaizer 1 ceapă sare piper 100 g unt 2 linguri făină 600 ml lapte 6-7 lingurițe muștar pătrunjel sare Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Când se răcesc, curăță-i de coajă și taie-i în cubulețe mici. Taie în cubulețe și castraveciorii și

RETETA | Orez oriental cu pui

Ingrediente: 200 g orez integral 30 g unt 470 ml apă sos picant sau sos asiatic, după gust 450 g amestec legume orientale congelate 450 g piept de pui susan, după gust ghimbir, după gust sare, după gust piper, după gust Mod de preparare: Călești orezul în unt, până capătă o culoare mai închisă. Adaugi

RETETA | Piept de pui cu ciuperci, în sos de usturoi

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 2-3 linguri ulei 250 g ciuperci 4 căței de usturoi, feliați 300 ml smântână sare piper Mod de preparare: Tai pieptul de pui, bucățele. Îl rumenești într-o tigaie, în puțin ulei, până își schimbă culoarea. Dai deoparte. Călești ciupercile feliate și usturoiul, timp de 5 minute. Așezi puiul înapoi

RETETA | Tartă cu zmeură

Ingrediente: 220 g făină 200 g zahăr 4 ouă 2 lămâi 100 g unt 140 ml ulei 1 ½ linguriță praf de copt 500 g zmeură 200 g agrişe Mod de preparare: Storci zeama de la cele două lămâi şi o amesteci cu 100 g de zahăr. Baţi cu mixerul ouăle cu restul de zahăr,

RETETA | Crochete de pui la cuptor

Ingrediente: 450 g piept de pui, tăiat bucățele mici 2 căței de usturoi, pisați 60 g făină 70 g fulgi de porumb 2 linguri parmezan ras ¼ linguriță boia ¼ linguriță usturoi granulat 60 ml lapte bătut ulei sare piper sos de usturoi, opțional Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă

RETETA | Crap la cuptor cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 1 cepă 200 g măsline feliate 5 linguri ulei 1 lingură sos de roşii boia de ardei dulce 1 lămâie 1 pahar de vin alb 3 căţei de usturoi sare piper boabe Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se îndepărtează capul, se dezosează, se

RETETA | Negresă cu nuci şi ciocolată

Ingrediente: 1 cană zahăr 1 cană apă minerală 1/2 cană ulei 4 linguri gem de caise 3 linguri cacao 100 g nuci zdrobite 1 plic praf de copt 1 ½ căni făină 1 plic zahăr vanilat 1 esență de vanilie 1 esență de rom 200 g ciocolată neagră Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu

RETETA | Dovlecei cu parmezan la cuptor

Ingrediente: 2 dovlecei, feliați rondele 1 lingură ulei 100 g pesmet 70 g parmezan, ras sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Într-un bol, amesteci pesmetul cu parmezanul, sare și piper, după gust. Dai rondelele de dovlecel amestecate înainte cu uleiul prin această compoziție, până sunt acoperite în totalitate. Transferi într-o tavă

RETETA | Salată de fasole verde

Ingrediente: ● 300 g fasole verde ● 1 ceapă roșie ● 50 g măsline ● 100 g brânză de capră ● 1-2 căței de usturoi ● zeama de la 1 lămâie ● pătrunjel ● ulei ● sare ● piper roșu Mod de preparare: Speli și tai fasolea bucăți potrivite, apoi o opărești 5 minute în

RETETA | Rulouri de pește cu ghimbir

Ingrediente: 600 g file peşte alb 2 linguriţe sos de stridii ½ linguriţă zahăr 3 căţei usturoi zdrobiţi 1 bucată ghimbir tăiat rondele 3 fire ceapă verde 1 morcov tăiat fâşii 3 bucheţele broccoli 1 linguriţă ulei susan 6 feliuţe lămâie Mod de preparare: Aşezi fiecare bucată de peşte pe o suprafaţă curată de lucru şi

RETETA | Chifteluțe de post

Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi 3 căței de usturoi ulei pătrunjel sare făină griș Mod de preparare: Cartofii și morcovii se curăță de coajă, se fierb și apoi se pisează și se adaugă usturoiul pisat, pătrunjelul, sarea, piperul, iar apoi făină și griș până ce aluatul devine maleabil și se pot forma biluțe. Se dau

RETETA | Piept de porc marinat

Ingrediente: 1 kg piept de porc 50 ml vin roșu 3 lingurițe sare 1 linguriță piper negru măcinat 1 linguriță boia dulce 1 linguriță turmeric 5 căței usturoi salată de murături Mod de preparare: Speli carnea și o usuci cu prosoape de hârtie, apoi o așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Peste ea torni

RETETA | Macrou la cuptor

Ingrediente: 800 g macrou 2 cepe zeama de la 2 lămâi 50 ml ulei sare piper 2-3 foi dafin 300 ml vin alb Pentru garnitură 400 g cartofi salată verde 1 legatura pătrunjel Mod de preparare: 1. Se decongelează peştele, se trece prin câteva jeturi de apă şi apoi se lasă să se scurgă în

RETETA | Cornulețe cu gem

Ingrediente: Pentru aluat: 375 g făină 75 g îndulcitor 250 g unt moale 2 gălbenușuri 1 praf de sare coajă de lămâie, după gust 1 praf de bicarbonat Pentru umplutură: gem de cireșe fără zahăr, după gust 100 g nucă măcinată Mod de preparare: Cerni făina pe o planșetă, faci o gropiţă în mijloc și pui îndulcitorul,

RETETA | Supă cu găluște (de post)

Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 1 telina. Ingrediente pentru galuste: 4 linguri de faina / 4 linguri de gris / o lingura amidon / o ceapa tocata marunt / sare, boia si piper, dupa gust / o legatura patrunjel. Mod de preparare: Taie marunt ceapa, morcovul, pastarnacul, telina (pe ultimele 3 le poti da pe razatoare chiar, daca

RETETA | Pârjoale de post

Postul a început de curând, așa că avem nevoie de inspirație, în bucătărie, pentru a-l putea duce la bun sfârșit, rămânând sănătoși. Rețeta de astăzi este gustoasă și deloc grea de preparat. Ingrediente: 450 g de pâine albă și neagră, 150 g de morcov, 100 grame de ciuperci albe, sare și piper, după gust, o

RETETA | Zacuscă de fasole

 Ingrediente: 1 kg fasole uscată 2 kg ceapă 3 kg gogoşari 1 litru ulei 1 litru bulion sare Mod de preparare: 1. Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat. 2.

RETETA | Sarmale cu ciuperci (de post)

Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză murată sau dulce (în funcţie de mărimea verzei, dar şi de calitatea frunzelor) 500 de grame de ciuperci proaspete 200 de ml. de orez cu bobul rotund, spălat şi zvântat 1 ţelină mică (rădăcină) 2 morcovi mari 2 cepe mari 150 de ml. de bulion de roşii 60 de ml.

RETETA | Prăjitură fragedă cu mere

Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 5 ouă 1 ½ linguriţă praf de copt 1 fiolă vanilie 350 făină coaja de la 1 lămâie 1 kg mere Mod de preparare: Mixezi untul moale cu zahărul, vanilia şi ouăle. Separat, amesteci făina cu praful de copt, coaja rasă de lămâie şi le adaugi la compoziţia

RETETA | Conopidă cu smântână la cuptor

Ingrediente: 800 g conopidă 200 ml smântână cu 30% grăsime 100 ml lapte 100 g caşcaval ras 2 ouă nucşoară rasă, după gust 2 felii de pâine albă, fără coajă, tăiată cubuleţe unt, pentru uns tava sare piper Mod de preparare: Încălzeşti cuptorul la 200 °C şi ungi o tavă de copt cu unt. Opăreşti

RETETA | Cartofi cu bacon la cuptor

Ingrediente; 1,5 kg cartofi roșii 7-8 felii bacon 1 linguriță sare piper 1 linguriță cimbru 1 linguriță oregano 3 linguri untură de porc 2-3 fire ceapă verde tăiate fin Mod de preparare: Cureți cartofii, îi tai cubulețe și-i amesteci cu sarea, piper, după gust, cimbrul, oregano și untura topită. Îi așezi într-o tavă tapetată și

RETETA | Rulouri cu omletă şi cârnaţi

Ingrediente: 4 ouă 1 cârnat proaspăt de casă 50 g caşcaval 1 lingură ulei 2 linguriţe muştar 200 g spanac fiert şi scurs 1 lingură sos de roşii picant pătrunjel, pentru decor Mod de preparare: Așezi cârnatul într-o tigaie, torni apă peste el, cât să fie acoperit, pui un capac și îl fierbi până scade

RETETA | Somon la grătar cu sos de avocado

Ingrediente: 800 g somon, tăiat în 4 1 lingură ulei de măsline sare 1 linguriţă chimion 1 linguriţă boia 1 linguriţă praf de ceapă 1/2 linguriţă praf de chili 1 linguriţă piper Pentru sosul de avocado 1 avocado, feliat 1/2 ceapă roşie, feliată zeama de la 2 lime 1-2 linguri coriandru tocat sare după gust