Category Archives: Retete

RETETA | Tartă cu ciocolată (de post)

Ingrediente: 350 g tofu 120 ml lapte de migdale 120 g unt de cacao 350 g ciocolată neagră de post sare grunjoasă, opțional Pentru blat 25 biscuiți de post 5 linguri unt de cacao. Mod de preparare: Dai la blender brânza de soia (tofu), tăiată cubulețe cât mai mici, împreună cu laptele de migdale și

RETETA | Negresă (de post)

Ingrediente: 300 ml apă minerală, 150 g zahăr, 150 ml ulei de floarea soarelui, 6 linguri gem de prune, 5 linguri dulceată de cirese, 4 linguri cacao, un pliculet praf de copt, 300g făină albă, 50 g stafide, 100 g nuci măcinate, 50 g nucă de cocos, 5 g esentă de vanilie, coajă rasă de

TAS

RETETA | Tort cu cremă de cafea

Ingrediente: Pentru blat 4 ouă 2 gălbenușuri 120 g zahăr 120 g făină 60 g unt 2-3 linguri cacao 300 g nucă măcinată Pentru cremă 200 g unt 200 g zahăr pudră 100 ml frișcă lichidă 2 linguri cafea instant 2 linguri esență de rom 2 linguri cacao 100 g alune mărunțite Mod de preparare:

RETETA | Paste cu carne de vită

Ingrediente: 170 g paste sau penne 220 g carne de vită tocată 350 g sos de tomate 120 g ciuperci la conservă 80 g mozzarella oregano, după gust busuioc, după gust usturoi pudră, după gust Mod de preparare: Încălzești cuptorul la 170 de grade. Pregătești pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Gătești carnea tocată într-o

RETETA | „Icre“ de fasole cu ceapă verde

Ingrediente: 500 g fasole 1 legătură ceapă verde 1 morcov 2 căţei de usturoi 50 g unt Mod de preparare: Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. A doua zi, o pui la fiert. Schimbi apa de 2-3 ori până se înmoaie foarte bine bobul. Scurgi, dar păstrezi cam 100 ml din zeama în care a

RETETA | Frigărui aromate din carne de porc

Ingrediente: 1 kg mușchiuleț de porc 7-8 linguri ulei 1 lingură mix de condimente 2 linguri zeamă de lămâie 1 lingură cimbru 900 g ardei gras sare piper Mod de preparare: Amesteci uleiul cu cimbru, mixul de condimente, zeama de lămâie, sare și piper, după gust. Tai carnea cubulețe și o lași la marinat în

RETETA | Supă-cremă de praz

Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină 4 cartofi 3 fire praz 2 linguri ulei 1 ceapă 1 păstârnac supă de legume sare piper Mod de preparare: Cureţi rădăcinoasele şi le tai cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti uşor ceapa, apoi le pui şi pe ele în oală. Torni supă de legume atât cât să fie acoperite cu

RETETA | Ştrudel cu dovleac

Ingrediente: 1,5 kg dovleac 150 g unt 1 pachet foi de plăcintă 100 g zahăr 1 linguriţă rasă scorţişoară 50 g nuci făină pentru planşetă 1 lingură ulei Mod de preparare: Se curăţă dovleacul de seminţe şi coajă, se taie bucăţi şi se dă pe răzătoarea mare. Se căleşte la foc mic, amestecând cu o

RETETA | Orez mexican

Ingrediente: 2 roșii 1 ceapă 4 căței de suturoi 1 ardei iute 50 g sos de roșii 70 ml ulei 400 g orez cu bob lung 400 ml apă sare coriandru lămâie Mod de preparare: Pasezi roșiile descojite cu ceapa curățată, cățeii de usturoi descojiți și sosul de roșii. Încingi uleiul într-o cratiță, adaugi orezul

RETETA | Musaca de peşte cu cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g file de peşte 4 ouă 100 ml lapte dulce 2 linguri ulei 1 lingură făină sau pesmet 150 g parmezan 200 g ciupercuţe întregi din conservă sare măsline Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Se strecoară,

RETETA | Friptură de vită cu sos de verdețuri

Ingrediente: 650 g carne de vită 100 ml ulei 3 căței de usturoi 2-3 linguri vin roșu 100 g miere 100 g sos de soia 1 linguriță chimion 1 linguriță coriandru uscat 1 legătură pătrunjel 1 mână frunze de coriandru boia, după gust sare piper Mod de preparare: Într-un bol, amesteci 60 ml ulei cu

RETETA | Cotlet de porc cu legume la cuptor

Ingrediente: 3 cotlete de porc 100 ml sos picant sau dulce 1 dovlecel, feliat 2-3 ardei grași, feliați 1 lămâie pătrunjel tocat, după gust sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Condimentezi carnea cu sare și piper, după gust. Aranjezi cotletele de porc într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Le ungi

RETETA | Ardei umplut cu brânză feta

Ingrediente: 6 ardei grași 150 g brânză feta, mărunțită 70 g iaurt grecesc 2 linguri pătrunjel 2 catei de usturoi 2 linguri zeamă de lămâie, opțional 1 lingură ulei de măsline sare, după gust Mod de preparare: Mixezi brânza feta împreună cu iaurtul. Încorporezi pătrunjelul tocat, sarea și usturoiul pasat bine, până ce capătă consistența

RETETA | Tartă cu mere şi scorţişoară

Ingrediente: Pentru aluat 175 g făină 1 vârf de cuţit cu sare 100 g margarină 6 linguri apă rece Pentru umplutură 500 g feliuţe de mere 1 linguriţă de scorţişoară măcinată 120 g zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina într-un vas cu un praf de sare şi adaugi margarina tăiată bucăţi. Faci o adâncitură

RETETA | Crochete de pui la cuptor

Ingrediente: 450 g piept de pui, tăiat bucățele mici 2 căței de usturoi, pisați 60 g făină 70 g fulgi de porumb 2 linguri parmezan ras ¼ linguriță boia ¼ linguriță usturoi granulat 60 ml lapte bătut ulei sare piper sos de usturoi, opțional Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă

RETETA | Clătite cu legume

Ingrediente: 8 clătite 2 ardei grași 4 roșii 1 salată verde 3 fire de ceapă verde 100 ml suc de roșii 150 g telemea rasă unt,pentru uns tava sare piper  Mod de preparare: Speli legumele, tai mărunt ceapa,ardeii îi faci bucățele împreună cu roşiile,iar salata o rupi. Amesteci legumele și presari sare și piper,după gust.

RETETA | Pastramă de oaie

Ingrediente: 2 kg carne de miel sau de oaie, 4 capatani de usturoi, 2 lingurite de sare, 2 lingurite de piper, 1 lingurita de boia, 1 lingurita de cimbru, 1/2 pahar de vin alb. Mod de preparare: Taiem carnea în portii potrivite, subtiri de aproximativ 1 cm. Separat, preparam condimentele, facand o pasta din usturoi

RETETA | Ciuperci umplute

Ingrediente: 6 ciuperci mari 1 ceapă tocată 80 g șuncă 80 g cașcaval 20 g telemea ½ cârnat, feliat unt ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Speli și cureți ciupercile, apoi le usuci. Tai codițele mărunt și le călești într-o tigaie, în puțin unt, împreună cu șunca feliată, ceapa și cârnatul. Amesteci compoziția cu cașcavalul

RETETA | Enchiladas de pui

INGREDIENTE: 1 pui întreg rotisat 150 g brânză de vacă 200 g cașcaval/parmezan ras 250 ml supă de pui 3 linguri de unt 250 ml smântână grasă de gătit 8 foi de tortilas 3 linguri făină sare și piper după gust MOD DE PREPARARE: O variantă mai ușoară a celebrului fel de mâncare mexican, mult

RETETA | Pui în sos de bere

Ingrediente: 2 linguri ulei 4 bucăți piept de pui 3 linguri ceapă, tăiată julien sare piper 2 linguri pătrunjel tocat 120 ml bere 1 lingură muștar boabe 2 linguri sos de soia Mod de preparare: Condimentezi bucățile de piept de pui cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o tigaie, în puțin ulei, aproximativ

RETETA | Piept de pui cu legume în folie

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 3 linguri ulei 6 căței de usturoi, pisați 100 g miere 2 linguri muștar pătrunjel tocat, după gust fulgi de adei iute, după gust 4 dovlecei, feliați 450 g roșii cherry, tăiate pe jumătate sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Așezi 4 bucăți de folie,

RETETA | Negresă cu cremă de vanilie

Ingrediente: Pentru aluat 3 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 1 linguriţă de amoniac 1 1/2 căni făină Pentru cremă 55 g unt 45 ml lapte 50 g praf budincă vanilie instant 250 g zahăr pudră 5 ml esenţă vanilie Pentru glazură 115 g ciocolată amăruie 15 g unt Mod de

RETETA | Gulaş picant cu carne de porc

 Ingrediente: 500 g carne porc 50 ml ulei 1 ceapă mare 700 g varză acră 250 ml smântână 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 lingură boia picant sare chimen piper Mod de preparare: Carnea se spală şi se taie cubuleţe, iar ceapa se toacă mărunt. Se căleşte ceapa şi se adaugă carnea. Se

RETETA | Brioșe „Fantomă“ pentru Halloween

Ingrediente: 250 g făină 200 g zahăr 50 g pudră de cacao 1 lingură praf de copt 1 praf de sare 2 ouă bătute 230 ml lapte 80 ml ulei 1 plic zahăr vanilat frișcă, după gust fulgi de ciocolată sau cereale, pentru decor Mod de preparare: Într-un bol, amesteci făina, zahărul, pudra de cacao,

RETETA | Salată de ouă cu ciuperci

Ingrediente: 10 ciuperci 50 g brânză telemea, ușor sărată 3 ouă 3-4 linguri maioneză ½ ceapă sare piper Cum se prepară salata de ouă cu ciuperci Fierbi ouăle tari, apoi le așezi în apă rece și le descojești. Fierbi ciupercile în apă cu sare, apoi le lași la scurs, le toci și le storci de

RETETA | Friptură de viţel la cuptor

Ingrediente : 1 kg cotlet de viţel 2 cepe 2 linguri sos de soia piper rozmarin cimbru 2 linguri ulei 8 căţei de usturoi 500 ml bere neagră Mod de preparare: Speli carnea, o porţionezi, o ştergi cu un şerveţel absorbant şi o pui într-un vas. Adaugi usturoiul pisat, torni berea, sosul de soia, uleiul,

RETETA | Hamburgeri de pui

Ingrediente: 450 g carne tocată de pui 200 g piept de pui, tăiat bucățele 70 g ceapă tocată 100 g dovlecel feliat mărunt 1-2 ardei grași tocați 2 linguri arpagic tocat 1 ou sare piper 50 g pesmet cașcaval ras, după gust Mod de preparare: Într-un bol, combini carnea tocată de pui cu carnea tăiată

RETETA | Plăcintă aperitiv cu șuncă și ouă

Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 400 g șuncă 8-10 ouă 1 ceapă 1 roșie pătrunjel sare piper 1 ou, pentru uns Mod de preparare: Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Lași aluatul să se decongeleze, apoi întinzi puțin foile și le așezi în tăvi, ridicând marginile foilor peste cele ale tăvilor. Toci ceapa

RETETA | Ţelină umplută cu carne

Ingrediente: 2 ţeline potrivite ½ lămâie 100 g caşcaval Pentru umplutură 300 g carne tocată 1 ceapă 1 ou 2 linguri sos de roşii 80 g unt maghiran sare piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă boia dulce parmezan ras salată verde şi roşii, pentru servit Mod de preparare: Cureţi bucăţile de ţelină şi le fierbi

RETETA | Paste mexicane cu pui

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 450 g piept de pui 1 lingură chimion măcinat 1 lingură pudră de chili ½ linguriţă sare 2 ardei graşi mari, de diferite culori, spălaţi şi feliaţi 115 g ardei iuţi verzi 230 g paste (fettuccine) 160 g smântână 160 ml lapte 115 g brânză cheddar rasă 60 g