Category Archives: Retete

RETETA | Bruschete cu parmezan şi usturoi

Ingrediente: o baghetă (sau o pâine normală, după preferinţă) tăiată felii subţiri 30 g unt o jumătate de linguriţă pudră de usturoi 3 căţei de usturoi mărunţiţi un sfert de linguriţă piper negru 60 g parmezan ras, de calitate 60 g brânză cheddar rasă Mod de preparare: Untul se topeşte puţin pe aragaz sau în

RETETA | Chec dulce-acrișor cu afine și lămâie

Ingrediente: 14 linguri unt moale 250 g zahăr 5 ouă 1 linguriță esență de vanilie 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri coajă de lămâie 250 g făină 1 praf de sare 50 g afine Mod de preparare: Dai drumul la cuptor și tapetezi o tavă. Bați untul cu zahărul, apoi adaugi ouăle, unul câte

RETETA | Negresă de post

Ingrediente: 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu varf de cacao, 4 linguri de ulei, 1 esenta de rom, 1 praf de copt, 1 plic de zahar vanilat, 100g de stafide, 100g nuca maruntita, 1 praf de sare. Glazura de ciocolata: 6 linguri

TAS

RETETA | Pulpe de pui și cartofi la cuptor

Ingrediente: – o caserola de pulpe de pui superioare – 6 cartofi – o rosie – un gogosar mic (sau ardel gras) – o ceapa – vreo 5-6 catei de usturoi – sare, piper, cimbru dupa gust – zeama de lamaie – 1-2 linguri de ulei de masline (sau de floarea soarelui)     Mod

RETETA | Negresă cu vişine, nuci şi ciocolată

Ingrediente: 200g visine fara samburi 100 g ciocolata neagra 50 g ciocolata alba 4 oua 150 g unt 130 g zahar 100 g faina 2 linguri praf de cacao 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 100 g nuci macinate 1 varf cutit scortisoara   Mod de preparare: Rupi ciocolata neagra si o

RETETA | Salată verde cu peşte afumat

Ingrediente 250 g somon afumat ½ salată verde 100 g baby spanac 5 roșii cherry 1 morcov 6 ciuperci sotate ulei de măsline zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare Speli salata și spanacul. Tai roșiile cherry și ciupercile și dai morcovul prin răzătoare. Amesteci totul într-un bol, pui fâșii de somon,

RETETA | Tartă cu căpșuni de Ziua Îndrăgostiților

Nu ai prea multă îndemânare în bucătărie, dar ți-ar plăcea să pregătești o gustare delicioasă de Ziua Îngrăgostiților? Rețeta tartei cu căpșuni este cât se poate de simplă. Ingrediente 1 aluat foitaj congelat 450 g căpșuni, feliate 2 linguri oțet 3 linguri miere frișcă, după gust Mod de preparare  Preîncălzești cuptorul la 190 °C. Așezi

RETETA | Friptură de vită în sos de bere

Ingrediente: 700 g coaste de vită, porționate felii 50 g amidon de porumb 1 lingură ulei de măsline 1/2 linguriță de ghimbir 3 căței de usturoi, zdrobiți 80 ml sos de soia 160 ml bere brună 140 g zahăr brun 150 ml ulei 50 g ceapă verde tăiată orez, pentru servit Mod de preparare: Trece

RETETA | Cod marinat cu orez și porumb

Ingrediente 1 linguriță boia 1 linguriță pătrunjel ½ linguriță oregano ½ linguriță usturoi pudră ½ linguriță praf de chili chimion, după gust sare piper 2 linguri ulei 2 bucăți file de cod 1 lingură unt zeama și coaja de la 2 lămâi orez fiert, pentru servire porumb la conservă, pentru servire Mod de preparare Într-un

RETETA | Ruladă din piept de pui cu ton

Ingrediente 1 praz 600 g piept de pui 2 linguri capere murate 130 g ton în ulei 4 linguri ulei de măsline 150 ml vin alb sare piper Mod de preparare Se spală prazul, se desface în foiţe ­partea verde şi se opăreşte. Se scur­ge şi se ­lasă să se răcească. Se spală carnea, se

RETETA | Rasol de peşte cu legume

Ingrediente 1 kg peşte alb (şalău) 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 lingură oţet 1 foaie de dafin 1 lămâie 100 g unt sare piper boabe 1 fir de praz Mod de preparare Cureţi peştele de intestine şi de solzi, îl speli, îl pudrezi cu puţină sare şi îl laşi la rece

RETETA | Pui cu paste și sos pesto

Ingrediente 2 bucăți mari piept de pui 2 linguri ulei sos pesto, după gust 3 căței de usturoi, pisați fulgi de ardei iute, după gust 3 roșii, feliate 400 g paste + 450 ml din apa în care au fiert 40 g parmezan ras busuioc proaspăt tocat sare piper Mod de preparare – Pui cu

RETETA | Supă-cremă de sfeclă coaptă

Ingrediente: 750 g sfeclă roșie 700 ml supă de legume 2 linguri ulei 1 ceapă 2 căței de usturoi 1 cub mic ghimbir proaspăt cimbru sare piper smântână sau iaurt, pentru iaurt Mod de preparare: Dai drumul la cuptor. Speli sfeclele, le dai capetele, apoi le înjumătățești. Le așezi într-o tavă, le stropești cu  o

RETETA | Prăjitură cu ciocolată, fără făină

Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 200 g unt 200 g zahăr 1 linguriță esență de vanilie 5 ouă 4 linguri amidon Mod de preparare: Topești ciocolata cu untul, pe baie de aburi. Adaugi zahărul, esența de vanilie și lași 10 minute să se răcorească. Încorporezi ouăle, unul câte unul, apoi amidonul. Torni umplutura într-o tavă

RETETA | Supă-cremă de morcovi și păstârnac

Ingrediente 3 morcovi 3 bucăți de păstârnac pătrunjel tocat, după gust 1 linguriță chimion 1 l apă sare piper Mod de preparare  Cureți morcovii și păstârnacul și îi tai cubulețe. Pui într-un vas, amesteci cu pătrunjel și acoperi cu apa. Adaugi chimionul, sare și piper, după gust. Acoperi cu un capac și dai la fiert

RETETA | Langoși cu brânză

Ingrediente ● 5 cartofi ● 500 g făină ● 3 g drojdie ● 1 linguriță zahăr ● 250 ml lapte călduț ● 2 ouă ● 1 praf sare ● 100 g cremă de brânză ● 150 g telemea rasă ● 1 lingură smântână ● mărar, după gust ● ulei, pentru prăjit Mod de preparare Faci

RETETA | Tartine cu crudităţi

Ingrediente  1 baghetă 400 g morcovi 400 g ţelină 4 mere 2 ouă 300 g ulei 100 g lămâie 20 g muştar piper sare 2 fire ceapă verde pentru decor 1 lămâie pentru decor Mod de preparare Din gălbenuşuri, muştar, ulei, zeamă de lămâie, piper şi sare, după gust, prepari o maioneză. Legumele şi merele

RETETA | Supă-cremă de broccoli cu ciuperci

Ingrediente: 500 g broccoli 200 g iaurt grecesc 3 căței de usturoi 1 lămâie 1 linguriță fulgi de ardei iute sare piper 1 lingură ulei 200 g ciuperci 2 linguri parmezan ras pătrunjel Mod de preparare: Rupi broccoli buchețele, pe care le speli sub un jet de apă rece. Le fierbi în apă cu sare

RETETA | Curcan umplut

Ingrediente (10 porţii) 1 curcan mic 300 g ficăţei de pui 200 g bacon sau şuncă 3 felii de pâine (fără coajă) 2 ouă 100 g unt 5-6 ciuperci 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 4 linguri coniac 300 ml supă de pui strecurată 2 foi de dafin cimbru oregano rozmarin 1 crenguţă de

RETETA | Ciorbă de peşte

Ingrediente (3-4 porţii) 1 kg peşte 1 ţelină 2 morcovi 1 ceapă 1 tijă praz 1 ardei gras 2-3 linguri orez zeamă de lămâie sare 1 legătură pătrunjel 50 g mazăre 2 cartofi Mod de preparare Speli şi cureţi legumele, şi le pui la fiert în 5 l de apă. Când sunt aproape gata, adaugi

RETETA | Somon în sos de lămâie și rozmarin

Ingrediente: 450 g file de somon 1 lingură ulei 80 ml vin alb zeama de la 1 lămâie 1 lingură miere ½ lingură rozmarin tocat 1 linguriță amidon sare piper felii de lămâie crenguțe de rozmarin Mod de preparare: Tai somonul bucăți potrivite. Îl condimentezi cu sare și piper, după gust, apoi îl ungi cu

RETETA | Chec aperitiv cu spanac

Ingrediente: 150 g ciuperci la conservă 150 g şuncă de curcan 200 g spanac (proaspăt sau congelat) 200 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă mari 60 ml ulei de măsline ½ linguriţă nucşoară pudră sare piper 50 g parmezan 100 ml lapte mărar pătrunjel Mod de preparare: Tai cubuleţe ciupercile şi şunca.

RETETA | Conopidă în sos de usturoi la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă, desfăcută în buchețele 5 căței de usturoi, dați prin răzătoare 1-2 lingurițe usturoi pudră 1-2 lingurițe oregano uscat 80 g unt pătrunjel tocat, după gust crenguțe de cimbru, după gust fulgi de ardei iute, opțional sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Împarți buchețelele de conopidă pe 4 bucăți

RETETA | Crap pane cu legume

Ingrediente: 6 cotlete de crap 2 ouă 1 lămâie 100 g iaurt grecesc 1 castravete murat 2 cartofi 100 g mazăre congelată 2-3 morcovi pesmet sare piper ulei, pentru prăjit Mod de preparare : Speli peștele și îl usuci cu un prosop absorbant. Separat, bați ouăle cu sare și piper, după gust. În altă farfurie pui

RETETA | Pește cu legume la cuptor

Ingrediente: 450 g cartofi, feliați ulei 2 cepe, feliate 2 căței de usturoi, feliați 4 roșii, feliate 1 lingură pătrunjel tocat frunze de tarhon, după gust 4 bucăți file de pește alb zeama de la 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Așezi cartofii într-o tavă, îi stropești cu puțin

RETETA | Prăjitură cu ciocolată și kiwi

Ingrediente: Pentru blat 130 g unt 150 g zahăr brun 100 g ciocolată cu 70% cacao 100 g nuci 2 ouă 60 g făină 1 praf de sare Pentru crema de ciocolată albă 200 g ciocolată albă 200 ml frișcă lichidă Pentru jeleul de kiwi 6 kiwi bine coapte 3 linguri zahăr 1 plic tort-gelee

RETETA | Pește alb în sos cu roșii cherry

Ingrediente: 1-2 linguri ulei 2 căței de usturoi, feliați 500 g roșii cherry, feliate 2 linguri oțet 1 lingură busuioc tocat 650 g file pește alb sare piper Mod de preparare: Într-o tigaie, călești în puțin ulei încins usturoiul 1-2 minute până se înmoaie. Adaugi roșiile, oțetul, sare și piper, după gust. Acoperi cu un

RETETA | Pui în crustă de usturoi cu orez și legume

Ingrediente: 50 ml ulei 2 căței de usturoi, zdrobiți 50 g pesmet 50 g parmezan ras 4 bucăți piept de pui 200 g orez fiert legume fierte, după gust sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 220 °C. Călești usturoiul în puțin ulei 1-2 minute. Adaugi sare și piper, după gust. Într-un bol, amesteci

RETETA | Legume mexicane cu piept de pui

Ingrediente: 2 piepţi de pui fără oase şi fără pieliţă 1 linguriţă pudră de chili 1/2 linguriţă paprika 1/2 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper 2 linguriţe ulei de măsline 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 ardei roşu gras mare, tocat 2 căni boabe fierte de porumb 1/2 cană apă sucul de la o limetă 1/2

RETETA | Tort cu nucă şi mascarpone

Ingrediente: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri ulei 3 linguri făină 4 linguri nucă măcinată 1/2 pliculeţ praf de copt 1 lingură zahăr vanilat sare Pentru decor 100 g zahăr 100 g miez de nucă Pentru cremă 100 ml smântână pentru frișcă 250 g mascarpone 1 lingură zahăr vanilat 1 întăritor de frișcă Pentru