Category Archives: Retete

RETETA | Chifteluțe în sos

Ingrediente: Pentru chiftele 500 g carne tocată de vită 1 ou 100 g pesmet pătrunjel sare piper 1 lingură boia de ardei dulce ulei pentru prăjit Pentru sos 1 lingură ulei 1 ceapă 1 cățel de usturoi 100 g ciuperci 3 linguri unt 4 linguri făină 500 ml supă de carne sare piper 2 lingurițe

TAS

RETETA | Friptură de vită cu cartofi și parmezan

Ingrediente: 4 bucăți carne de vită sare piper 2-3 cartofi mari 4 căței de usturoi pisați 1 linguriță mix de condimente pentru friptură 50 g parmezan ras 2 linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Încălzești cuptorul la 190 °C. Speli cartofii, îi usuci și îi tai felii, pe lungime. Îi așezi într-o tavă. Torni peste

RETETA | Friptură de vită

Ingrediente: 900 g carne de vită, tăiată cubulețe 1-2 legături, pătrunjel proaspăt tocat 60 ml ulei 60 ml apă 1 linguriță oregano 2 linguri zeamă de lămâie 2 căței de usturoi, pisați sare piper Mod de preparare: Amesteci foarte bine toate ingredientele, cu excepția cărnii, într-un bol. Transferi compoziția într-o pungă mare, resigilabilă. Adaugi carnea

RETETA | Pulpe de pui cu orez, la cuptor

Ingrediente: Pentru marinarea cărnii 1 linguriță sare 1 linguriță usturoi pudră 1 linguriță boia 1/2 linguriță oregano 2 linguri ulei 1/2 linguriță piper 1 linguriță zeamă de lămâie Pentru restul preparatului 2 linguri ulei 1-2 cârnați, feliați 4 pulpe de pui 1 ceapă tocată ardei iute, după gust 2 tulpini de țelină, tocate 550 ml

RETETA | Murături asortate

Ingrediente: 1 capatana conopida 1/2 kg gogosari 1/2 kg ardei capia 1/2 kg morcov frunze telina boabe de mustar apa, sare Mod de preparare: Desfacem buchetelele de conopida. Gogosarii si ardeii capia le scoatem cotoarele si ii taiem in patru.Morcovul in curatam si il taiem bastonase. Le asezam pe toate intr-un borcan cu gura larga

RETETA | Dovlecei cu roşii şi usturoi, la cuptor

Ingrediente: 2 dovlecei mari, tăiaţi cuburi 300 g roşii cherry sau 2 roşii mari, tăiate jumătăţi sau felii 7 căţei de usturoi, zdrobiţi 50 g parmezan ras 1 linguriţă busuioc uscat, oregano sau alte condimente italieneşti ¾ linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat 1/3 legătură pătrunjel sau busuioc, tăiat fin ulei, pentru uns, dar

RETETA | Clătite umplute cu brânză și legume

Ingrediente: 1 ou 400 ml lapte 100 ml apă 200 g făină 2 linguri unt topit 1 praf de sare Pentru umplutură 200 g brânză proaspătă de vaci 50 g cașcaval sau telemea 1 ceapă 1 morcov 1 ardei iute, opțional 1 lingură zeamă de lămâie corinadru, opțional 1 praf de sare 5 linguri ulei

RETETA | Spaghete cu sos ragu

 Ingrediente: 300 g spaghete Pentru sosul ragu 600 g carne de curcan (sau amestec de vită cu porc) 3 cepe potrivite 4 linguri pastă de roşii 150 ml vin roşu demisec 3 linguri ulei 4-5 ciuperci 200 ml supă de pasăre 2 foi de dafin 1/2 linguriţă busuioc uscat 1/2 linguriţă cimbru uscat sare piper

RETETA | Cotlet de porc în sos de lămâie și vin alb

Ingrediente: 4 bucăți cotlet de porc, fără os 2 căței de usturoi, pisați 100 g smântână pentru gătit 60 g făină 60 ml zeamă de lămâie 60 ml vin alb 4 linguri unt 1 ½ linguriță coajă rasă de lămâie 1 linguriță mix de condimente 1 linguriță cimbru ½ linguriță usturoi pudră ½ linguriță ceapă

RETETA | Ardei grași cu usturoi la borcan

“Ardei grași cu usturoi la borcan” este o gustare delicioasă, plină de savoare și culoare, perfectă pentru perioada rece a anului. Sunt foarte atrăgători, aromați, picanți și pur și simplu irezistibili. Ardeii pot fi serviți ca gustare separată sau pot completa excelent orice feluri de mâncare principale. Înainte de servire îi puteți presăra cu verdeață proaspătă

RETETA | Rulouri cu cremă de vanilie

Ingrediente (20 de rulouri cu vanilie) Pentru crema de vanilie 750 ml lapte integral (păstrezi deoparte 120 ml) 1 păstaie de vanilie, desfăcută şi cu seminţele scoase 6 gălbenuşuri 180 g zahăr pudră 55 g făină, cernută 1 praf de sare Pentru rulouri 450 g (2 foi) aluat foitaj congelat, lăsat în prealabil la dezgheţat

RETETA | Rasol de vițel cu sos

Ingredente: 5 bucăți de rasol de vițel 1 ceapă 2 căpățâni de usturoi 2 morcovi 1 țelină 30 g făină 50 ml ulei de măsline 1 lămâie frunze de ţelină 400 ml supă concentrată de pui Mod de preparare: Speli bucăţiile de rasol și le lași la uscat pe prosoape de hârtie. Cureţi ceapa, usturoiul,

RETETA | Ciorbă de legume cu ciolan afumat

Ingrediente: Pentru zeama de carne 2 kg ciolan afumat 3 cepe tăiate julien 2-3 tije de ţelină, tocate mare 4 morcovi răzuiţi, tocaţi 4 crenguţe pătrunjel 2 foi de dafin 2 ½ l apă 4 boabe de piper întregi Pentru supă 2 litri din zeama de mai sus 1 litru zeamă de legume 1 lingură

RETETA | Piept de pui cu parmezan și dovlecel

Ingrediente: 2 bucăți piept de pui 100 g unt 45 g pesmet 50 g parmezan 1 lingură făină 2 dovlecei, tăiați rondele 2 căței de usturoi, pisați sare, după gust piper, după gust pătrunjel, după gust Mod de preparare: Topești 50 g de unt, într-un bol. Într-un alt vas, combini pesmetul, parmezanul și făina. Tai

RETETA | Vinete umplute cu carne

Ingrediente: 5 vinete medii 600 g carne tocată 100 g vin roșu 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 200 g roșii desojite pătrunjel ½ lingură zahăr 200 g brânză feta condiment, după gust Mod de preparare: Dai drumul la cuptor. Tai capetele la vinete, apoi le feliezi. Încingi uleiul în tigaie

RETETA | Crochete de pui la cuptor

Ingrediente: 450 g piept de pui, tăiat bucățele mici 2 căței de usturoi, pisați 60 g făină 70 g fulgi de porumb 2 linguri parmezan ras ¼ linguriță boia ¼ linguriță usturoi granulat 60 ml lapte bătut ulei sare piper sos de usturoi, opțional Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă

RETETA | Crenvuști în aluat de pâine

Ingrediente: Pentru maia 7 g drojdie 30 g zahăr 110 ml apă caldă 300 g făină 65 m lapte Pentru aluat 130 g făină 85 g zahăr 2 ouă 70 g unt Pentru umplutură 16-18 crenvuști 1 ou Mod de preparare: Pentru maia, dizolvi zahărul și drojdia în apă caldă, acoperi vasul și lași 5-10

RETETA | Pulpe de pui cu sos barbeque

Ingrediente: 10-12 pulpe de pui, fără piele 200 ml ketchup 50 ml suc de portocală 1 lămâie 100 g miere 1 linguriță coriandru 1 linguriță sos picant sare piper Mod de preparare: Combini ketchupul cu sucul de lămâie și portocală, adaugi mierea, coriandru, sosul picant, sare și piper, după gust. Adaugi pulpele de pui, amesteci

RETETA | Coșulețe din salam umplute cu brânză

Ingrediente: 16 felii salam 1 ardei bilețe de mozzarella busuioc sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Dia drumul la cuptor și pui câte o felie de salam în formele de brioșe, le presezi, pentru a lua forma unui coșuleț, și le ții la cuptor 6-8 minute, până când se rumenesc pe margini. Tai

RETETA | Frigărui Haiducești

Ingrediente: – 1 kg. carne de porc – 100 gr. faina de porumb – 3 cepe – 3 catei de usturoi – 3 – 4 rosii – 3 lingurite de boia – ulei de floarea soarelui – piper Mod de preparare: Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa

RETETA | Copănele de pui cu ciuperci și usturoi

Ingrediente: 6 copanele de pui 1 ceapa 1 ardei rosu 300 gr. ciuperci (eu am pus intregi la borcan) 100 ml. vin alb sec 300 ml. pasta de rosii 200 ml. apa 5-6 catei de usturoi aproximativ 50 ml. ulei (pentru prajit) 1/2 lingurita cu sare 1/4 lingurita cu piper 1/2 lingurita cu cimbru Mod de preparare: Spalam copanelele de pui si le punem

RETETA | Castraveți în saramură

Ingrediente: 3 kg castraveţi 15 căţei usturoi 3 tije mărar 1 lingură piper boabe 3 l apă 3 linguri sare grunjoasă Mod de preparare: Speli borcanele și le lași la uscat. Pui la fiert apa cu sarea. Între timp, aranjezi în fiecare borcan, în proporții egale, mărarul uscat, piperul boabe, usturoiul tăiat felii și castraveții

RETETA | Piept de pui în sos de lămâie și coriandru

Ingrediente: 1 lingură ulei 1 lingură unt 450 g piept de pui 4 căței de usturoi, tocați boia, după gust 120 ml supă de pui, strecurată 1 lămâie 2 linguri coriandru proaspăt tocat sare piper felii de lămâie, pentru servire Mod de preparare: Într-o tigaie, rumenești în ulei și unt, carnea de pui, la foc

RETETA | Gogosari la borcan

Ingrediente: 5 kg gogosari, zahar, ulei, otet, sare, frunza de visin, radacina de hrean, foi de dafin, boabe de piper enibahar si mustar. Mod de preparare: Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei. In fiecare gogosar adaugi: o lingura otet o lingura ulei o lingurita

RETETA | Zacuscă

Ingrediente: 10 kg vinete 5 kg gogosari 3 kg ardei gras 3 kg ceapa 1500 ml ulei 1 l bulion Piper dafin Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă, se scurg, se toacă mărunt, se pun deoparte. Gogoşarii şi ardeii se coc, se curăţă de pieliţă, se dau prin maşina de carne, se pun deoparte. Secret:

RETETA | Dovlecei cu roșii și mozzarella

Ingrediente: 1 dovlecel de marime medie 2 rosii 250 g mozzarella 2 oua 2 linguri smantana sare piper frunze de busuioc Mod de preparare: Taiem legumele si branza felii rotunde de grosimi identice. Le asezam intr-un vas termorezistent in straturi alternative. Asezonam cu sare si piper si coacem la 200°C timp de 20 minute. Turnam ouale

RETETA | Ardei copți cu brânză de capră și pesto

Ingrediente: 8 ardei grași 2 linguri sos pesto 1 lingură ulei de măsline 2 linguri oțet balsamic 85 g brânză de capră oregano, după gust Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Tai fiecare ardei în jumătate și îl cureți de semințe și nervuri. Îi așezi într-un bol. Amesteci cu sosul pesto, ulei și

RETETA | Mușchiuleț de porc în crustă de miere și muștar

Ingrediente: 450 g mușchiuleț de porc întreg 2 linguri muștar cu boabe întregi 2 linguri miere 1 ceapă, feliată cimbru sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Într-un bol, amesteci muștarul cu mierea și cimbru tocat, după gust. Așezi ceapa, într-un singur strat, într-o tavă sau vas termorezistent. Condimentezi carnea cu sare

RETETA | Friptură de vită la grătar

Ingrediente: 500 g mușchi sau vrăbioară de vițel sare cimbru 1-2 linguri ulei legume făcute pe grătar, după gust Mod de preparare: Tai carnea de vită în felii de două degete, le stropești cu ulei și pui cimbru, după gust. Le lași aproximativ 2 ore la temperatura camerei, pentru ca, în momentul în care așezi

RETETA | Plăcintă cu șuncă și cașcaval

Ingrediente: 2 aluaturi foietaj 350 g șuncă, tăiată cubulețe 130 g cașcaval sau brânză cheddar 1 ou bătut cu 1 lingură de apă, pentru uns Mod de preparare: Lași aluatul la decongelat. Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Întinzi bine o foaie de aluat și presari pe ea jumătate din cantitatea de șuncă și jumătate din