Category Archives: Retete

RETETA | Sarmale de pui în foi de viță

Ingrediente: 700 g carne tocată de pui 100 g orez 1 ou foi de viță de vie 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 300 ml smântână 2 crenguțe cimbru 2 linguri făină ulei apă sare și piper Mod de preparare: Treci foile de viță sub un jet de apă rece. Le lași la scurs

RETETA | Desert cu căpșuni

Ingrediente: 550 g biscuiți graham 1 kg căpșuni 900 g smântână 1 banană, feliată 60 g zahăr pudră 2 lingurițe esență de vanilie ¼ linguriță sare Mod de preparare: Mixezi smântâna cu zahărul pudră, vanilia și sarea până devine pufoasă. Pui un start de cremă într-un vas  termorezistent. Continui cu un strat de biscuiți și

RETETA | Somon în crustă de ierburi aromatice la cuptor

Ingrediente: 100 ml unt, topit 1 linguriță sare 1 linguriță piper zeama și coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat 1 lingură mărar, tocat 1 cățel de usturoi, zdrobit 3-4 bucăți file de somon   Mod de preparare: Într-un bol, amesteci toate ingredientele în afara somonului. Încălzești pe baie de aburi

TAS

RETETA | Tartă cu căpşuni

Ingrediente blat: 250 g făină, 150 g margarină, 1 ou, 50 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat Ingrediente cremă: 500 ml lapte, 3 ouă, 2 linguri cu vârf de făină, 150 g zahăr, 2 fiole esenţă de vanilie, 200 g căpşuni, 1 pachet gelatină Preparare aluat: se amestecă făină cu margarina rece, se adaugă oul, zahărul

RETETA | Creveți cu usturoi

Ingediente: 500 g creveți cruzi 100 g unt 7 căței de usturoi 1 ceapă sare piper 1 lingură ulei pătrunjel 1 lămâie cimbru Mod de preparare: Amesteci untul cu uleiul și le pui pe foc până ce se omogenizează. Adaugi usturoiul pisat și ceapa tocată și lași până ce ceapa devine sticloasă. Pui creveții curățați

RETETA | Ruladă cu şuncă

Ingrediente: 3 ouă 50 g unt 4 linguri cu vârf de făină 150 g şuncă tăiată fâşii subţiri 100 g smântână 2 linguri caşcaval ras 1 praf de sare unt sau margarină, pentru uns Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Adaugi gălbenuşurile toate odată, baţi puţin ca să se combine,apoi

RETETA | Crap în sos de bere

Ingrediente: 3 rondele crap 6 felii bacon 1 lămâie 2 legături ceapă verde 2-3 morcovi 1 ţelină ulei 3 frunze de dafin sare piper boabe 300 ml bere nucşoară unt (cât o nucă) ienibahar boabe Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte şi le tai pe jumătate. Le stropeşti cu zeamă de lămâie, le presari

RETETA | Salată grecească

Ingrediente: 100 g mix de salată 3 roşii 2 castraveţi 1 ceapă roşie tăiată julien 200 g brânză feta, cubuleţe 100 g măsline 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă oţet balsamic 1 linguriţă zeamă de lămâie ½ linguriţă oregano sare piper Mod de preparare: Pui salata într-un bol. Speli roşiile şi le tai, la

RETETA | Păstrăv cu legume la cuptor

Ingrediente: 2 păstrăvi 3 fire ceapă verde 3-4 căţei de usturoi 1 lămâie boia chimen coriandru 100 ml vin alb sare piper 2 roşii 1 lingură ulei 100 g măsline negre şi verzi, fără sâmburi Mod de preparare: Pasul 1 Toci firele de ceapă verde şi mărunţeşti usturoiul. Adaugi boia, chimen, sare şi piper, după

RETETA | Rulouri cu somon

Ingrediente: 200 g somon afumat foi de plăcintă 50 g unt 200 g brânză de vaci cremoasă 1 legătură mărar verde 1 legătură ceapă verde 1 lingură capere murate sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai şuviţe somonul şi ceapa, rondele subţiri. Toci mărarul foarte fin şi clăteşti cu apă rece caperele murate,

RETETA | Tort cu iaurt și căpșuni

Ingrediente: Pentru blat: ● 2 ouă ● 125 g zahăr ● 100 g unt ● 100 ml apă ● zeama de la ½ lămâie ● 150 g făină ● 1 linguriță praf de copt Pentru cremă: ● 500 g căpșuni ● 2 linguri gelatină ● 500 g iaurt ● 200 g zahăr Pentru decor: ●

RETETA | Pui gratinat cu roșii și spanac

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 1 linguriță mix de condimente 1 linguriță boia fulgi de ardei iute, după gust 2 linguri unt 5 căței de usturoi, pisați 1 ceapă mică, tocată 5 roșii, tăiate cubulețe 100 ml supă de pui 600 g spanac 100 g brânză, rasă sau cașcaval pătrunjel tocat, după gust sare

RETETA | Ciocolată de casă cu biscuiţi

Ingrediente: – 250 g lapte praf – 100 g unt – 400 g zahar – 120 g biscuiti populari (sau orice fel de biscuiti) – 150 ml apa – 10 ml esenta de rom – 200 g ciocolata cu lapte – 2 linguri de cacao Pentru ornat : – 50 g zahar – 50 g

RETETA | Prăjitură cu vişine

Ingrediente: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 ml apă, două plicuri zahăr vanilat, 1 kg vişine, sare, un plic praf de copt. Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Albuşurile se bat cu mixerul şi se adaugă zahărul şi praful de copt. Se amestecă gălbenuşurile cu apa, uleiul,

RETETA | Paste cu sos de creveți și mazăre

Ingrediente:  400 g paste penne 3 căței de usturoi 1 conservă de roșii în bulion 2/3 cană amestec de lapte și smântână 450-500 g creveți decorticați 1 cană mazăre 3 linguri ulei sare piper negru Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, toci usturoiul și îl pui la călit în ulei 3

RETETA | Tort de ciocolată cu rom

Ingrediente: Pentru blat: 250 g unt 8 ouă 120 g zahăr 120 g făină 30 g cacao 1 praf de copt 1 vârf cuţit sare Pentru cremă: 200 g margarină 500 ml frişcă 500 g ciocolată neagră menaj 3 linguri esenţă de rom Pentru sirop: 300 ml apă 150 g zahăr 70 ml zeamă de

RETETA | Budincă cu şuncă

Ingrediente: 500 g smântână slabă 100 g unt 100 g făină 300 g şuncă 4 ouă sare piper Mod de preparare: Amesteci făina cu smântâna, gălbenuşurile, untul moale şi şunca tăiată cubuleţe. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi albuşurile bătute spumă tare, amesteci uşor şi torni într-un vas termorezistent. Dai la cuptorul încălzit

RETETA | Salată de ton

Ingrediente: 2 conserve de ton mărunțit, în suc propriu 50 g maioneză 2 linguri țelină rasă 2 linguri ceapă roșie, tocată 1 lingură muștar clasic 1 lingură pătrunjel tocat ½ castravete murat sare piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Torni apă rece într-un castron și pui ceapa roșie tocată. O lași 5 minute la

RETETA | Diplomat cu căpşuni

Ingrediente: 1 pachet pişcoturi 400 g cremă de brânză 300 ml frişcă 2 plicuri gelatină 60 g zahăr pudră 2 linguri esenţă de vanilie 200 g căpşuni 150 ml compot Mod de preparare: Speli căpşunile, îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs. Mixezi crema de brânză cu 200 ml de frişcă, zahărul pudră şi esenţa

RETETA | Spaghete cu creveţi

Ingrediente: 1 pungă creveţi (500 g) 300 g spaghete sare piper 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 1-2 linguri ulei 150-200 g pastă de roşii 1 lingură busuioc uscat, mărunţit pătrunjel tăiat Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert, le scurgi şi păstrezi o

RETETA | Lipie cu avocado și creveți

Ingrediente: 200 g creveți 2 lipii zeama de la o lămâie sare piper ulei, pentru prăjit 2 roșii feliate 50 g brânză feta 1 avocado copt 1 castravete feliat 1 lingură pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăți și speli creveții, apoi îi asezonezi cu sare, piper și jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie și

RETETA | Friptură de vinete

Ingrediente: 3 vinete 3 ardei capia 1kg roșii 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină de ovaz 5 căței de usturoi 2 linguri ulei 4 frunze busuioc 1 legatura patrunjel 1 lingura de boia afumata 1 lingurita curcuma sare dupa gust Mod de preparare: Cureți vinetele de coajă, le tai în doua transversal, apoi

RETETA | Marinată de scrumbie

Ingrediente: 5-6 scrumbii proaspete 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 1 pahar oţet 2 căni apă 2 foi dafin 1 linguriţă boabe de piper sare Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai bucăţi potrivite, groase de 2 cm şi tai legumele julien. Pui într-un vas un rând de peşte care a fost sărat înainte,

RETETA | Tort de clătite cu budincă de vanilie

Ingrediente: Pentru clătite 200 ml lapte 100 ml apă 2 ouă 1 praf de sare 200 g făină 2 linguri ulei 1 linguriță esență de vanilie Pentru umplutură 1 plic budincă de vanilie 500 ml lapte 3 linguri zahăr Mod de preparare: Bați ouăle cu un praf de sare și torni laptele. După ce s-au

RETETA | Desert cu zmeură și ciocolată

Ingrediente: 250 g ciocolată 250 g zmeură Mod de preparare: Tapetezi o tavă de minibrioșe cu forme de hârtie. Topești ciocolata ruptă în bucățele pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde. Amesteci până la omogenizare. Torni 1 linguriță de cremă de ciocolată în fiecare formă de minibrioșe. Adaugi 2-3 fructe, apoi torni încă

RETETA | Pulpe de pui în sos cremos cu bacon și ciuperci

Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 lingură ulei 1 linguriță mix de condimente sare piper Pentru sos 200 g ciuperci, feliate 5 fâșii bacon 250 g smântână 4-5 crenguțe de cimbru sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Condimentezi pulpele de pui cu mixul de condimente, sare și piper, după gust. Le

RETETA | Salată de avocado cu porumb și roșii

Ingrediente: 3 porumbi fierți 250 g roșii cherry 1 avocado tăiat felii subțiri ¼ ceapă roșie tăiată cuburi busuioc proaspăt Pentru dressing 2-3 linguri ulei de măsline 3 linguri oțet din vin roșu sare, după gust piper, după gust 1 lingură muștar dijon Mod de preparare: Pui bucățile de porumb pe grătarul încins, rotindu-le pe

RETETA | Somon cu sos de avocado

Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele 2 linguri ulei de  susan 1 linguriță miere 2 căței de usturoi, tocați 1/2 linguriță pudră de chili sare piper negru măcinat 50 g semințe de susan Pentru sos 1 avocado, tocat zeama de la 1 lămâie lime 2 linguri coriandru 1 lingură iaurt grecesc 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 190º. Ungi

RETETA | Supă-cremă de legume

Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe 1/2 țelină 1 morcov 1 dovlecel 1 tijă praz (partea albă) 4 linguri ulei 200 g smântână de gătit sare piper măcinat boia iute mărar crutoane Mod de preparare: Mărunțeşti prazul, morcovul, ceapa şi țelina, apoi le căleşti în ulei încins până se înmoaie. Adaugi dovlecelul şi cartofii tăiați cuburi

RETETA | Pâine cu brânză și usturoi rumenită la cuptor

Ingrediente: 1 franzelă 100 g unt, la temperatura camerei 100 g cremă de brânză 100 g brânză, rasă 5-6 căței de usturoi, zdrobiți 1 lingură pătrunjel, tocat sare piper Mod de preparare: Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Mixezi untul cu crema de brânză până la omogenizare. Adaugi brânza rasă, usturoiul, pătrunjelul, sare și piper, după