IncendiuLocal

Casă salvată de pompieri din calea flăcărilor

O casă a fost salvată de pompierii militari și voluntari, astăzi, din calea flăcărilor, în localitatea Broscăuți. Un foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale și lăsat nesupravegheat s-a extins la vegetația uscată și salcâmii din găspodăria vecină, punând în pericol locuința.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Broscăuți. Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Au ars avegetația uscată de pe aproximativ 100 de metri pătrați, mai mulți salcâmi și o cantitate însemnată de resturi vegetale.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot devenin și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea vieții.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și din aplicația de mobil DSU care poate fi descprcată gratuit din APP Store și Google Play.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page