AdministratieMunicipiu

Casa Ankele din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este a Primăriei. Aleșii locali și-au dat acordul – VIDEO

Casa Ankele din Centrul Istoric al municipiului Botoșani va fi cumpărată de Primărie, după ce aleșii locali și-au dat acordul joi în cadrul ședinței de Consiliu Local. Prima discuție despre această achiziție a fost în 2013.

„Am făcut un raport de evaluare și unul de expertiză tehnică pentru acest imobil. Raportul de expertiză tehnică încadrează Casa Ankele în clasa seismică de ordin II, ceea ce înseamnă că imobilul presupune o reabilitare, iar expertiza financiară a dat o valoare de piață de 517.000 euro. Avem o comisie de negociere la nivelul Consiliului Local și la nivelul Primăriei, care s-a întrunit cu deținătorii acestui imobil și în urmane gocierilor am agreat prețul de 400.000 euro pentru achiziția acestui imobil”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Spațiul are 583 mp teren și tot atât suprafață construită la sol.

„Considerăm că am avut o negociere foarte bună pentru a nu pune presiune pe bugetul local. Plătim în trei rate anuale. Includem acest obiectiv în lista de investiții de viitor în Programul Operațional Regional pentru a o reabilita. Nu vreau să spun astăzi ce destinație îi vom da sau intenționez să îi dăm acestui imobil pentru că mai stăm nouă ani de zile, dar am spus că vom consulta cetățenii și vedem care este cea mai bună destinație”, a precizat edilul-șef al municipiului Botoșani.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page