DiversePublicitate

Care sunt cerințele de iluminare pentru tractoare și remorci? Ce faruri și lumini sunt necesare?

Vehiculele agricole și toate utilajele auto trebuie să dețină faruri și lumini de lucru în stare foarte bună de funcționare pentru a se afla în conformitate cu legea și pentru a se preveni accidentele.

Toate autovehiculele agricole trebuie să fie echipate cu două lămpi roșii în spate și două lămpi albe în față. Farurile trebuie să fie întotdeauna curate și în stare perfectă de funcționare, chiar și în timpul zilei. Dacă vizibilitatea este redusă din cauza vremii nefavorabile sau din cauza altor factori, este necesar să aprindeți farurile chiar și în timpul zilei.

Care sunt luminile necesare pentru orice tip de tractor?

În general, tractoarele ar trebui să aibă două lumini laterale albe frontale și două lumini roșii de spate, dar totodată, ar trebui să vă asigurați că tractorul este prevăzut și cu faruri scurte, indicatoare, două lămpi roșii de stop și lumini de avarie, mai ales dacă este un model mai vechi. La rândul lor, tractoarele mai rapide, care pot călători cu o viteză maximă de 40 mph, sunt construite după o specificație de construcție mai înaltă, inclusiv suspensie pe puntea din față și spate și o eficiență de frânare de cel puțin 50%. Aceste tractoare ar trebui să fie prevăzute cu lămpi de frână, faruri de fază scurtă, faruri de fază lungă, semnalizatoare de direcție, semnale de avarie și lămpi de ceață spate. În magazinul Dauto veți găsi o gamă completă de faruri și lumini pentru autovehiculele agricole, camioane și remorci. Există, de asemenea, reglementări care se referă la înălțimea lămpilor și reflectoarelor față de sol, distanța fața de partea laterală a vehiculului, distanța de separare și dimensiunea lămpilor. Producătorii de tractoare sunt nevoiți să respecte toate aceste reglementări, dar dacă observați că tractorul necesită anumită modificări ale luminilor, este recomandat să apelați la un specialist. Balizele de culoarea chihlimbarului sunt necesare pentru orice tip de vehicul și remorcă care nu pot depăși viteza de 25mph. Balizele trebuie să emită un fascicul de lumină intermitent sau rotativ pe 360 de grade și fiecare far de avertizare trebuie să fie montat astfel încât centrul lămpii să nu fie la mai puțin de 1,2 metri deasupra solului. Lumina emisă de far ar trebui să fie vizibilă din orice punct aflat la o distanță rezonabilă de vehiculul sau remorca trasă de acesta. Asta înseamnă că farul trebuie să fie vizibil atât din față și din spate, dar și din părțile laterale.

Ce lumini sunt necesare pentru o remorcă?

În ceea ce privește luminile necesare pentru o remorcă, în general orice remorcă ar trebui să aibă lumini roșii pe spate, două reflectoare roșii pe spate și o lampă pentru plăcuța de înmatriculare. De asemenea, remorca ar trebui să aibă lumini indicatoare. Deși nu există reguli privind luminile de frână montate pe remorci, acestea ar putea fi necesare dacă lămpile de oprire obligatorii de pe tractor sunt ascunse. Este deosebit de recomandat să vă actualizați remorca cu lămpi de stop și indicatoare. Majoritatea accidentelor au loc din cauza faptului că șoferii care depășesc tractoarele nu au fost semnalizați că remorca este pe cale să vireze la dreapta. Remorcile care au o lungime mai mare de 5 metri ar trebui să fie prevăzute cu catadioptri laterali la fiecare 3 metri.

În cele din urmă, tractoarele și remorcile trebuie să fie orientate în direcția fluxului de trafic și toate luminile obligatorii, inclusiv lămpile de poziție față și spate, precum și lampa de înamtriculare spate, ar trebui să fie aprinse atunci când sunt parcate. Dacă remorca este parcată fără tractor, trebuie să aibă lămpile de poziție față și spate montate și aprinse în orice moment.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button