Localsocial

Campanie de informare și conștientizare a tinerilor instituționalizați din județul Botoșani – FOTO

Campania Națională de Informare a tinerilor beneficiari ai sistemului de protecție specială cu drepturile de care pot beneficia – conform Legii 272 / 2004, a continuat astăzi în județul Botoșani.
Este imperios necesar ca aceşti tineri vulnerabili să fie pregătiţi pentru viaţa din afara instituţiei de protecţie, prin asigurarea însuşirii abilităţilor de viaţă. Ei au nevoie de certitudinea sprijinului asigurat de servicii multidisciplinare, oferite de comunitatea în care trăiesc, care să includă continuarea accesului la educaţie şi asistenţă medicală, la suport, la informare. În acest fel, cresc considerabil şansele de a traversa cu succes perioada de tranziţie de la sistemul de protecţie la viaţa de adult.
În total, aproape 100 de tineri din sistemul de protecție specială, cu vârsta de peste 17 ani și mame minore au aflat despre drepturile și responsabilitățile respectiv opțiunile pe care le au după ce împlinesc vârsta majoratului.
Întâlnirea de azi, organizată in Sala ”Nicolae Iorga” a Instituției Prefectului a județul Botoșani, a fost neîncăpătoare pentru tinerii care au dorit să afle cât mai multe detalii despre opțiunile pe care le au.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button