Local

Camere de supraveghere la Secția de Obstetrică și Ginecologie, după moartea Aleexandrei

Conducerea Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani a decis să monteze camere de supraveghere pe etajele 4 și 5 ale Secției de Obstetrică și Ginecologie, acolo unde saloanele nu sunt modernizate.

De asemenea, în fiecare salon de pe cele două etaje se va monta o sonerie, pentru ca pacientele să apeleze la personalul medical, în caz de urgență. Măsura a fost luată după ce, în urma anchetelor facute dupa moartea Alexandrei , s-a constatat că, din lipsa unor camere de luat vederi, nu s-a putut vedea activitatea personalului medical în salon.

Până la reabilitare, am găsit soluția unei sonerii în fiecare salon, care va fi cu un mic tablou de comanda la nivelul cabinetului de asistenți și vom monta camere video pentru a monitoriza activitatea pe culoar și activitatea personalului în salon”, a declarat medicul Monica Adăscăliței. managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Monica Adăscăliței a declarat că a făcut o anchetă proprie la maternitate, după cea a fostului manager demis.

Sunt completări la declarațiile pe care le-au făcut atât personalul medical, cât și cele două paciente care erau internate în salonul în care a stat și doamna Alexandra. Am vrut să aflu eu mai multe informații și am pus eu mai multe întrebări pe lângă cele care au fost în Comisia internă și am încercat să aflu detalii pe lângă cele spuse în raportul intern al spitalului. Ancheta este în curs de desfășurare și datele au fost trimise către organele abilitate”, a declarat managerul Spitalului Judetean.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page