AdministratieMunicipiu

Botoșănenii nu vor avea spectacol în stradă în noaptea de Revelion, dar vor avea foc de artificii de 25.000 de lei – FOTO&VIDEO

Focul de artificii, un element devenit tradiție în municipiul Botoșani, va aduce bucurie și în acest an, după ce aleșii locali, convocați marți, și-au dat girul pentru alocarea sumei de 25.000 de lei de la bugetul local. Primarul municipiului, Cosmin Andrei, a fost nevoit să ceară votul consilierilor, motivat de faptul că nu avea prevedere bugetară, dorind astfel să se asigure din punct de vedere birocratic.

Condițiile pandemice nu nu va aduce botoșănenilor concertul din noaptea de revelion.

„Este prea puţin timp şi nici nu ştiu dacă este potrivit, în condiţiile acestea pandemice. Focul de artificii, pe care îl aşteaptă botoşănenii, este un eveniment de tradiţie, la trecerea în noul an, aici, la primărie. Am vrut să marcăm în acest fel trecerea în noul an şi să avem prevederea bugetară, în primul rând. Pentru focul de artificii avem timp să contractăm serviciile şi să semnăm un contract, dacă ne decidem. Depinde cum evoluează situaţia pandemică. Acest lucru ne-a constrâns până acum să facem planuri şi pentru spectacolul de Revelion. Exista un mare semn de întrebare să nu mai onorăm contractele cu artiştii şi de aceea nu am angajat sume din timp sau nu am perfectat contracte, pentru că era această incertitudine care, din punctul meu de vedere, este şi astăzi”, a motivat primarul Cosmin Andrei.

Fostul primar Cătălin Flutur a contestat suma alocată pentru focul de artificii, fiind de părere că mai puțin de jumătate ar fi mai mult decât suficient un astfel de moment

Consilierul liberal Cătălin Flutur nu a susținut proiectul de hotărâre, considerând cheltuielile prea mari.

„Vorbim de un foc de artificii acum, spre sfârșitul anului, și este foarte frumos. 10.000 de lei este un foc de artificii onorabil, 15.000 de lei este wow, ceva nemaiîntâlnit, 25.000 de lei vă garantez că trebuie să împușcăm toată noaptea ca să cheltuim ăia 25.000 de lei, dacă nu cumva este vreo altă influență. Sunt de acord să marcăm acest eveniment, dar nu cu 25.000 de lei”, a consilierul Cătălin Flutur.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page