Local

Botoșăneanul Ionică Juravle a împlinit 100 de ani. „Este omul care a îndurat războiul, pentru ca noi să fim astăzi un popor întreg și unit” – FOTO

Un botoșănean care a luptat în cel de al doilea război  mondial, Nea Ionică Juravle din Todireni, a împlinit joi un secol de viață.
Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, Împreună cu Petru Toma , primarul comunei Todireni, și locotenentul-colonel în rezervă Ioan Sorin Ciobanu, vicepreședintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – Sucursala Botoșani, au ținut să îi fie alături  la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani și i-au oferit mici simboluri ale prețuirii pe care i-o poartă.
„Nea Ionică este unul dintre botoșănenii de la care avem ce învăța. Este întruchiparea devotamentului, a iubirii față de țară și a puterii de sacrificiu. Este omul care a îndurat războiul, pentru ca noi să fim astăzi un popor întreg și unit. Este unul dintre botoșănenii care nu au căutat scuze și nu au dat înapoi atunci când România a avut mai mare nevoie de ei – în cel de Al Doilea Război Mondial. Îi mulțumim pentru că ne-a primit și ne-a împărtășit din memoriile dumnealui și îi urăm multă sănătate. Mulțumim nea Ionică și pentru cuvintele frumoase scrise de dumneavoastră în Cartea de Onoare a Consiliului Județean Botoșani.
 Mulțumesc domnului locotenent -colonel în rezervă Ioan Sorin Ciobanu, vicepreședintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – Sucursala Botoșani dar și celorlalți veterani botoșăneni din teatrele de operații membri ai asociației, pentru mesajele înscrise pe drapelul pe care cu mândrie astăzi l-a primit nea Ionică din partea lor și l-a purtat pe umeri.
P.S. Stejarul plantat anul trecut în curtea dumnealui crește frumos”, ascris pe fagina de facebook Doina Federovici.
loc

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button