Sanatate

Botoșăneanca care avea în abdomen o tumoră de peste 24 de kg se simte bine după operație – FOTO

O botoșăneanca în vârstă de 49 de ani dintr-o comună de lângă Botoşani i-a uimit pe medicii chirurgi de la Spitalul „Mavromati” care au scos din abdomenul său o tumoră gigant, de peste 24 de kilograme. Femeia a declarat medicilor că a început să se simtă rău în urmă cu patru luni, însă cadrele medicale sunt de părere că asttfel de formațiune se dezvoltă în ani de zile.  În ultima perioadă, femeia care este mamă a opt copii a ajuns să cântărească157 de kilograme.

Pentru medicii chirurgi și a întregii echipe de pe Secția ATI intervenția a fost o adevărată provocare, pe de o parte fiind îmbolnăvirea de COVID, iar pe de alta tumoarea uriașă. Echipa care a salvat viața femeii este formată din medicul primar Iulian Preda, asistat de medicul primar chirurg Cristian Vicol şi medicul anestezist Cristian Ponea.

Medicul Iulian Preda este de părere că oamenii ajung foarte târziu la medic de frica virusului care face ravagii, de frica chirurgului sau a spitalului în general. „Ori cu COVID ori nu, oamenii ajung aproape muribunzi la spital”, a spus medicul Iulian Preda.

Femeia operată a fost detubată, se simte bine, chiar a mâncat potrivit regimului impus. „Va fi transferată la parter de pe secția ATI pe secția Diabet și tratată potrivit afecțiunii, a adăugat medicul care a condus echipa operatorie.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!