AlteleImportantSanatate

Bolnavi de COVID aflați în pericol, de la Secția TBC din Botoșani, au fost mutați la Spitalul Județean

Din cauza problemelor la instalația electrică, survenite de mai multe ori pe parcursul zilei de sâmbătă, 18 pacienți internaţi în Spitalul TBC din Botoșani, bolnavi de COVID care aveau nevoie de o sursă de oxigen, au fost mutaţi în diferite locații. Întrucât bolnavii erau în pericol, directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a  decis transferul acestora la Spitalul Județean și la Secția de Infecțioase.

„A fost o problemă la instalația electrică. Fiind vorba de pacienţi cu concentratoare de oxigen, am decis imediat mutarea tuturor pacienţilor, pentru siguranţa lor. Doi pacienţi au fost externați, doi transferaţi la Secţia de Boli Infecţioase, patru la Judeţean, ceilalți la Spitalul de Recuperare”, a spus doctorul Monica Adăscăliţei.

Probleme legate de instalația electrică suprasolicitată au semnalate de mai mult timp și la Secția Infecțioase, unde cadrele medicale stau într-un stres continuu, cu ochii pe prizele care alimentează aparatele de oxigen, Autoritățile caută soluții, însă se lovesc de reticența firmelor specializate pe acest segment vizavi de riscul epidemiologic la care se expun în unitățile spitalicești care sunt suport COVID.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!