AdministratieImportantJudet

Astăzi a fost inaugurată prima variantă din ruta alternativă Suceava-Botoșani

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, viceprimarul Lucian Harșovschi și deputatul PNL Ioan Balan, au participat, miercuri dimineață, la inaugurarea primei variante din ruta alternativă Suceava-Botoșani.

„Un moment important pentru viața orașului nostru. Astăzi inaugurăm o primă variantă din ruta alternativă Suceava – Botoșani. Este vorba despre varianta pentru trafic ușor, de 3,5 tone, care merge de aici de la Podul Unirii și iese pe strada Mirăuți, la intersecția cu strada Petru Rareș. Eu zic că într-un termen de timp rezonabil, un an și cinci luni de când am început aceste lucrări aici la Podul Unirii și cu niște costuri rezonabile spun eu, 1,5 milioane euro a cheltuit până în prezent Primăria Suceava din fonduri proprii, am reușit să facem Podul Unirii și această variantă de 800 de metri, pentru traficul ușor”, a declarat Ion Lungu.

Totodată, edilul a anunțat că până la jumătatea anului viitor va fi dată în funcțiune și varianta pentru traficul foarte greu, care vine de la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia, pe strada Apeductului.

„Începând de astăzi urmează să lucrăm la un podeț pe o lungime de 25 de metri, peste pârâul Cetății și eu sper ca anul viitor, până la data de 30 iunie să dăm în funcțiune varianta pentru traficul foarte greu. Varianta oficială a acestei rute alternative, care vine de la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia, cea care vine de la Rădăuți, pe strada Apeductului. La fel de important avem acolo de deviat și o magistrală de termoficare. Avem depus în acest sens la Guvern un proiect pe termoficare 2006-2020”, a mai spus Lungu.

De asemenea, edilul a subliniat că această variantă va fi legătura cu ruta ocolitoare nr.2 a municipiului Suceava, care vine de la Cumpărătura, Ipotești, Tișăuți, Salcea.

„ Este una dintre strategiile municipalității de a face aceste rute alternative, variante ocolitoare ale orașului nostru. La capătul podului în partea stângă este un drum pe malul râului Suceava, de trei kilometri care duce până la Tișăuți. Acolo la Tișăuți vom veni cu varianta de ocolire nr. 2 a orașului Suceava, care vine pe relația Cumpărătura – Ipotești – Tișăuți – Salcea. Așa cum se știe acum două săptămâni, împreună cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, am participat la semnarea acelui contract pentru desemnarea firmei care realizează consultanța și studiul de fezabilitate pentru Autostrada A7, care vine de la Ploiești, Mizil, Focșani, Bacău, Roman, Bacău, Pașcani, Suceava, Siret. Cealaltă variantă va fi un punct de descărcare pentru autostradă. Vom lega această rută alternativă a orașului de varianta ocolitoare nr2. Iată că vom avea un inel ocolitor în jurul orașului. Cred că suntem unul dintre puținele orașe din România care va avea acest inel ocolitor. Este o strategie clară a municipalității de a asigura fluidizarea traficului în orașul nostru și în această zonă. Eu vreau să mulțumesc constructorului care a terminat într-un termen record. În patru luni de zile podul a fost practic ridicat. Celor care lucrează la ruta alternativă, la drumul ocolitor și sperăm ca până anul viitor în vară să dăm definitiv această rută alternativă în funcțiune”, a mai spus primarul Ion Lungu.

Totodată el a ținut să mulțumească pentru colaborarea bună președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, și deputatului Ioan Balan.

La rândul său Gheorghe Flutur l-a felicitat pe primarul Ion Lungu pentru că a reușit să facă această deviere de trafic.

Sursa: informatiata.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!