AlteleImportantSanatate

Aproape două sute de botoșăneni amendați în ultimele 24 de ore pentru că nu aveau mască

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 171 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 110 de mijloace de transport în comun.

Echipele de control au aplicat 181 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 42.000 de lei, dintre acestea, 157 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 22 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea.

În continuare, polițiștii împreună cu celelalte structuri M.A.I și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

foto: arhivă

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Share This Article:

close

error: Alert: Content is protected !!