Important

Aproape 180 de absenți la Evaluarea Națională, în județul Botoșani

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (Limba și literatura română) – sesiunea 2024.

La nivelul județului Botoșani au fost prezenți 3472 de candidați din cei 3650 înscriși. Nu s-au prezentat la examen 178 de candidați (4,87%).

Inițial, au fost 3651 de candidați înscriși, dar o absolventă de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani a ales să se înscrie în cl. a IX-a fără a susține examenul de Evaluare Națională, în baza premiilor la olimpiadele naționale, conform OME nr. 3939/29.02.2024. Eleva a obținut Premiul I la Olimpiada de limba și literatura română – Etapa națională 2024.

Nu au fost candidați eliminați pentru tentative de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro , la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 27 iunie 2024.

Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 3 iulie 2024.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page