EducatieLocal

Anul școlar s-a terminat și pentru zeci de deținuți din Penitenciarul Botoșani – FOTO

„Scopul educației este să transforme oglinzile în ferestre.” Sydney J. Harris
Pentru unii a scrie de mână a devenit în vremurile noastre poate banalitate, însă pentru ei reprezintă unul dintre principalele obiective pentru care s-au înscris la școală.
“Am reușit să-i scriu nepotului meu o scrisoare, așa cum am știut eu cel mai bine. Așa îi pot transmite să nu fie ca mine!” și ne întinde o bucată de hârtie frământată în mâinile tremurânde.
Aceasta este reușita unuia dintre cei 84 de deținuți elevi care au finalizat clasele I-XI aferente anului școlar 2023-2024. Și-au dorit și au reușit să recupereze șansa la educație, la informațiile necesare în viața de zi cu zi.
Festivitatea de absolvire care a avut loc ieri la sediul unității noastre a reunit laolaltă conducerea instituției și specialiștii sectorului educație, a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, reprezentat de domnul inspectorul școlar general Suruciuc Bogdan-Gheorghe și de către domnul inspector școlar adjunct Manolache Ciprian.
Din partea Școlii Speciale Sfântul Stelian Botoșani, reprezentarea a fost asigurată de către doamna director Secrieriu Loredana, domnul profesor Scutariu Mihai, precum și cadrele didactice care au asigurat derularea demersurilor instructiv-educative.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page