Local

Amendă uriașă pentru un fermier din Botoșani – VIDEO

O echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani a constatat că în extravilanul localității Mănăstireni, comuna Unțeni în data de 6 februarie a.c. în jurul orei 16.00 se manifesta un incendiu de vegetație, pe apoximativ 25 ha.
Pajiștea permanentă este în administrarea unei asociații a crescătorilor de animale din zonă, în baza contractului de concesiune.
Pentru data de 6.02.2022 SVSU Unțeni nu a emis nici un permis de lucru cu focul.
Incendiul nu a fost anunțat și nici nu s-a intervenit pentru lichidarea acestuia.
Pentru neconformitățile constatate comisarii de mediu au interzis concesionarului incedierea pajistilor permanente și au aplicat o sancțiune, conform prevederilor legale, de 30.000 lei.
Reamintim că:
Legislaţia în domeniul protecţiei mediului interzice arderea miriştilor, a stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de către persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.
Garda Naţională de Mediu solicită, pe această cale, sprijinul administraţiilor publice locale şi al tuturor cetăţenilor de a lua toate măsurile care se impun pentru a preîntâmpina producerea unor noi incendii de mirişti şi vegetaţie uscată, care pot avea efecte devastatoare asupra mediului.
În caz de neconformare, vor fi aplicate sancţiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button