EducatieLocal

Activitate susținută de specialiștii Antidrog în două licee din municipiul Botoșani

La începutul acestei săptămâni, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog a implementat o serie de activități interactive de educaţie juridică în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri în cadrul Colegiului Economic ,,Octav Onicescu” și Liceul de Arte ,,Ștefan Luchian” din Botoșani.

Cei 76 de elevi prezenți au aflat ce presupune noțiunea de răspundere juridică, distincția între infracțiune și contravenție, dar și cadrul legal în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri.

Acțiunile derulate fac parte din proiectul național ,,Acționăm just” și au constat în realizarea de activități de promovare a educaţiei juridice în mediul liceal, prin facilitarea accesului elevilor la cunoştinţe juridice elementare, în special la cele ce țin de domeniul drogurilor.

Prin derularea acestui proiect, specialiştii Agenției Naționale Antidrog îşi propun prevenirea, întârzierea debutului sau încetarea consumului de droguri și/sau reducerea consecințelor negative asociate consumului de droguri, precum și reducerea infracționalității în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu, prin participarea la activități de educare în domeniul juridic.

De asemenea, un alt obiectiv important al proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de educare, conștientizare și responsabilizare a cadrelor didactice, prin participarea la activități de educare în domeniul juridic privind prevenirirea și combaterea consumului și traficului de droguri, la nivel național.

Activitățile prevenitive din cadrul proiectului ,,Acționăm just” vor continua în județul Botoșani, pe întreaga perioadă a anului școlar 2022-2023 și în celelalte unități de învățămânr înscrise în proiect.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page