AdministratieImportantJudet

Consilierul Cătălin Chiorescu: „Santa Mare nu mai are răbdare, trebuie să se muncească acum, nu mâine sau la anul”

Cătălin Chiorescu, afaceristul din Botoșani, care a vrut să ajungă primar în comuna Santa Mare, continuă să fie o prezență notabilă în viața localnicilor. Vocea sa se aude acum mai puternic decât în campania electorală, care i-a adus doar un fotoliu de consilier, iar promisiunile făcute oamenilor pe care i-a vizitat înainte de alegeri nu au rămas doar simple vorbe. Mandatul său a început cu stângul, lovindu-se în deliberativul comunei de ostilitatea colegilor săi consilieri, care recunosc că Santa Mare este departe de civilizație, dar nu înțeleg de ce atâta grabă. Proiectele propuse de Cătălin Chiorescu sunt respinse unul câte unul, chiar dacă acestea vizează crearea de locuri de muncă în zonă, modernizare sau sprijin social pentru persoanele vulnerabile financiar din comună. Datorită faptului că vine din mediul privat, unde lupta este acerbă, nu-l descurajează refuzurile constante.

„Îmi pare rău că îmi sunt refuzate proiectele pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă, dar nu mă las, voi insista mereu, în orice sedință, nu mă vor asculta voi veni cu presa la sedințe chiar dacă nu vor fi de  acord. Comuna Santa Mare nu mai tolereaza incompetenta si interesele personale. Santa Mare nu mai are răbdare, trebuie să se munceasca acum nu mâine sau la anul”, a spus consilierul Cătălin Chiorescu.

Până una-alta s-a aliat cu oamenii din comună, cu care interacționează pe o pagină de socializare sau pe telefonul personal. Unul se plânge că vrea să muncească, dar nu are unde și are copii mici, o mămică nevoiașă vrea o sobă pe care să o plătească în rate. Într-unul dintre satele comunei, doi bătrânei abia se descurcă cu o pensie mizeră și se cere ajutor pentru ei. Zi de zi, rugămințile oamenilor curg în valuri. Și pentru fiecare, Cătălin Chiorescu are măcar o vorbă bună și promisiunea că va încerca să-i ajute. Astfel din omul de afaceri bătăios s-a transformat în consilierul milostiv, care n-a văzut la culoare îndemnizația pe care o primește pentru mandatul său. Toți banii îi împarte cu oamenii care îi cer ajutorul.

„Va salut cu drag. Dupa cum am promis si in campanie si dupa, banii din indemnizatia de consilier ii vom folosi pentru oamenii care au nevoi. Pentru jumatate din luna trecuta am incasat 240 lei pe care am hotarat sa i folosesc pentru cumpararea unei sobe de care are mare nevoie o familie tanara cu copil mic din Santa Mare. Nu fac public numele familiei, o sa confirme ei daca doresc. Astept in continuare parerile, ideile si problemele pe care le aveti sa incercam sa le rezolvam impreuna. Avem impreuna postul asta de consilier pe care trebuie sa l folosim impreuna si prin care putem pune in discutii in consiliu problemele comunitatii noastre. Ganduri bune” este unul dintre răspunsurile lui Cătălin Chiorescu, pe grupul unde socializează cetățenii comunei Santa Mare, la solicitările oamenilor sătui de sărăcie.

Cea mai actuală problemă, la care consilierul Cătălin Chiorescu s-a străduit să găsească soluție este cea a internetului în comună, atât de necesar elevilor care desfășoară orele în sistem online. Tinerii l-au asaltat cu solicitări pentru a interveni la factori de decizie pentru a remedia o problemă care îi făcea pe părinți să stea în frig cu copiii pe sub garduri sau cățărați prin copaci sau pe dealuri.

„Buna seara. In legatura cu internetul defect va anunt ca avem un telekom incompetent total. Am reusit sa duc 2 echipaje la Bogdanesti dar surpriza la Botosani nu au cablu gros care trebuie schimbat, trebuie sa dea comanda la Bucuresti. In astea 2 zile am facut problema noastra cunoscuta in tot judetul, deputati, senatori, cj, politie economica dar se ridica din umeri. Avem un telekom incompetent pe care trebuie sa l suportam ca avem contract. Nu avem drepturi doar obligatii. Voi sta la ei la sediu de maine pana vor veni din nou dar tura asta cu cablu nu doar in plimbare. Daca ma intrebati pe mine, eu i asi da afara din comuna cu tot cu cabluri si stalpi dar nu e dupa mine. Ramanem sa mai asteptam si sa lasam copiii inca o zi fara scoala online. Treburi bine facute in Romana”, a răpuns Cătălin Chiorescu tinerilor care îl asaltau cu telefoane, cerându-i să se implice cât de curând.

„Bună ziua ! Haideți să vă explic din perspectiva unui copil, ce a înțeles după schimbarea primarului din aceasta comuna. Să vă prezint o situație reala. În comuna Santa Mare, acum 9 zile, au fost rupte niște fire pe la Bogdănești sau Ringhilesti, firele alea erau de la internet. Internetul a fost oprit, nu mai funcționează absolut deloc în Ringhilesti, Ringhilesti-Deal și Iliseni, ce să vezi în Bogdănesti funcționează, nu stiu cum dar funcționează. De atunci și până astăzi 25.11.2020, nimeni nu a făcut nimic că aceasta problema să fie rezolvata. Nu tu primărie, nu tu primar, nimic, de parca la conducere nu este nimeni, iar noi trebuie să “ne descurcam, cum putem”. Sunt elev în clasa a 10a, datorita “covid-19” trebuie să stau acasă și să îmi fac lecțiile online, dar mai am o problema, INTERNETUL ! Am așteptat 2-3 zile, mă gândeam că cineva vă lua la cunostiinta și v-a rezolva într-un fel sau altul. Dar nu, absolut nimic, nici o mișcare. Nu are primăria sau primarul nici o vină că s-au rupt firele, dar nici macar nu încearcă să rezolve asta, noroc că mi-am încărcat cartela, să mai am și eu date mobile (internet) și ăla pe afara și pe subt garduri, că în case nu avem semnal și nu sunt singurul în aceasta situație, mai suntem mulți, foarte mulți. Am văzut că nimeni nu spune nimic, toți stau cu mâna în sân și am zis că nu se mai poate, cineva trebuie să schimbe lucrul asta, cu mult sau mai puțin”, i-a scris pe grupul de socializare un elev de clasa a 10-a.

Până să înțeleagă primarul și consilierii din comuna Santa Mare că problemele sunt acute și soluțiile nu mai suferă amânare, Cătălin Chiorescu folosește banii proprii și rezolvă câte o problemă din comună. Pentru i-a fost respinsă solicitarea de a construi două stații de autobuz în puncte cheie unde stau bătrâni și copii în ploaie, consilierul din Santa Mare nu a renunțat. A găsit înțelegere la localnici și în curând va amenaja cele două locații.

„Regret un singur lucru: că nu reușesc să rezolv toate problemele care îmi sunt aduse de către cetățeni, primesc zeci de mesaje zilnic și trebuie să le iau pe rând, dar promit că pe toate le voi rezolva”, a spus Cătălin Chiorescu.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page