Important

LOCAL | Ţigări de peste 28.000 lei confiscate la frontiera de est  

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 40.000 de ţigări de contrabandă în valoare de peste 28.000 de lei.

În data de 21 ianuarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani au organizat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. În timpul desfăşurării misiunii, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au observat o persoană care transporta două colete voluminoase.

Pentru că persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor legale efectuate de către poliţiştii de frontieră, aceştia au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Bărbatul  a fost reţinut şi identificat ca fiind cetăţeanul român A.C., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani.

În imediata apropiere, poliţiştii de frontieră au descoperit cele două colete, iar la inventarierea acestora a rezultat cantitatea de 40.000 de ţigarete.

Ţigările, în valoare de 28.000 lei, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page