ImportantMeteo

METEO | Moldova în continuare sub cod galben

La acest moment, pe drumurile naționale de pe raza DRDP Iași, circulația este asigurată fără evenimente rutiere cauzate de starea vremii sau a carosabilului. Mai ninge slab în județele Vancea, Neamț și Suceava, iar în restul regiunii nu se înregistrează precipitații.

Temperatura aerului este cuprinsă între -8°C la Câmpulung Moldovenesc (jud. Suceava) și -5°C la Bacău și Focșani (jud. Vrancea).

În continuare, sudul și centrul Moldovei se află sub incidența unei avertizări Cod galben de vânt puternic, cu viteze de peste 60 km/h, cu risc de spulberare a zăpezii și transportare a acesteia pe carosabil. Momentan, vântul bate cu 50-60 km/h în județele Suceava (Ilișești), Vrancea (Bârsești) și Galați (zona Tecuci), iar în rest, cu 20-30 km/h din sector NE în județele Bacău, Vaslui, Botoșani și Neamț. Se circulă în condiții de iarnă, cu strat de zăpadă frământată de 1-2 cm pe carosabil în județul Vrancea (DN2L, DN2M, DN2R), în rest, carosabilul fiind umed porțiuni de zăpadă frământată 0-1 cm în județul Suceava (DN17, DN 17A, DN18), respectiv umed cu porțiuni uscate sau uscat total, în rest. Pe timpul nopții, DRDP Iași a acționat în permanență pe drumurile din administrare, folosind în acest scop 199 autoutilaje și 1.083,2 tone material antiderapant. În prezent pe raza DRDP Iași se acționează cu 79 de autoutilaje.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page