ImportantLocal

LOCAL | Închisoare pe viață pentru un botoșănean!

Tribunalul Alba a hotărât condamnarea pe viață a bărbatului judecat pentru omor calificat, tentativă la omor calificat și tâlhărie calificată în dosarul crimei din Partoș. Hotărârea a fost pronunţată marţi, 20 martie 2018.  Inculpatul condamnat are doar 24 de ani, se numeşte Lupu Mădălin Miki, este recidivist şi are locuinţa de domiciliu în judeţul Botoşani. Acesta este autorul omorului calificat, a tentativei de omor calificat şi a tâlhăriei calificate din 14 iulie 2017, infracţiuni săvârşite la Alba Iulia, într-o locuinţă din cartierul Partoş. Una dintre victime, o bătrână de 80 de ani a murit în urma loviturilor primite, iar fiul acesteia, de 53 de ani, a scăpat din mâinile agresorului cu răni foarte grave. pe lângă condamnarea la detenţie pe viaţă, Lupu Mădălin Miki a fost obligat să plătească bărbatului rămas în viaţă suma de 250.000 de lei daune morale. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

La ultimul termen al procesului, procurorul a solicitat pedeapsa închisorii pe viaţă raportat la modul în care inculpatul a comis omorul şi tentativa de omor, lipsa oricărei remuşcări, chiar dacă a recunoscut şi a spus că regretă faptele, precum şi la faptul că acesta este recidivist, fiind eliberat condiţionat din executarea unei pedepse de 5 ani de închisoare. De asemenea, a solicitat judecătorului să ţină seama şi de faptul că la două zile distanţă a mai comis un omor în circumstanţe similare infracţiunilor de la Alba Iulia. Inculpatul nu vrut să spună nimic atunci când i s-a oferit ultimul cuvânt.

”Inculpatul Lupu Mădălin Miki, aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani şi bunuri, a pătruns fără drept în curtea şi în casa locuinţei victimei D.C. – în vârstă de 80 de ani şi a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, locuinţă situată în municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari şi cu picioarele, în zona capului şi a pieptului, sustrăgând din casa locuinţei acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D.C. şi la internarea medicală de urgenţă a persoanei vătămate D.C.O.”, a precizat la momentul descoperirii autorului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Agresiunile sângeroase de la locuinţa din cartierul Partoş au avut loc în dimineaţa zilei de 14 iulie 2017. Pe parcursul procesului au fost audiaţi ca martori femeia care a găsit cele două victime, un vecin rudă cu victimele şi taximetristul care l-a transportat pe inculpat, de la Alba Iulia la Cluj-Napoca, după ce acesta a comis crima. Femeia audiată a povestit cum a ajuns la locuinţa din Partoş în dimineaţa zilei de 15 iulie 2017. Aceasta obişnuia să discute la telefon cu fiul femeii decedate şi văzând că nu răspunde, în seara zilei de 14 iulie şi nici a doua zi dimineaţă, a mers personal la locuinţa acestuia pentru a vedea ce s-a întâmplat. Pentru că poarta de acces în curte era încuiată, a sărit gardul şi în acel moment a simţit un miros de ars venit dinspre bucătăria de vară. A găsit acolo gazul arâzând, cel mai probabil de aproape de 24 de ore, l-a stins, iar apoi a mers în grădina din spatele casei. Aici a descoperit-o pe prima victimă, femeia de 80 de ani, care era căzută la pământ într-o baltă de sânge.

După ce a plecat din locuinţa din cartierul Partoş, Lupu Mădălin Miki a apelat la serviciile unui taximetrist din gara Alba Iulia, care l-a dus până la Cluj-Napoca. Între cei doi au existat discuţii pe parcursul călătoriei, dar nimic din ce a spus bărbatul acuzat de omor nu a dezvăluit ce se întâmplase cu câteva zeci de minute mai devreme. Taximetristul a relatat că în dimineaţa zilei în care s-a petrecut crima din Partoş, 14 iulie 2017, se afla în gara din Alba Iulia, în staţia de Taxi. La un moment dat, a venit la maşină un tânăr de 30 de ani cu o pată pe faţă, de fapt un tatuaj, cum avea să observe puţin mai târziu şi care i-a rămas în minte. Lupu Mădălin l-a întrebat cât costă un drum până la autogara din Cluj-Napoca, iar şoferul i-a cerut 250 de lei până la intrarea în oraş, spunându-i acestuia că nu ştie unde este autogara, şi apoi a anunţat dispeceratul în legătura cu plecarea în cursă. Mădălin Miki Lupu a plătit cursa, probabil chiar cu banii furaţi de la familia Drâmbărean, apoi s-a urcat în spate. Pe drum, cei doi au conversat pe diverse teme.

 

sursa : ziarulunirea.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page